Тоти и Рома се разделят след 30 години

Легендарният играч напуска поста на технически директор в любимия си клуб

Историята на Франческо Тоти и Рома е пословична в света на футбола. Тоти е истинска икона на клуба, към който се присъединява като юноша през 1989 г. За цялата си кариера италианецът участва в 785 мача и вкара 307 гола за отбора от Рим, а най-впечатляващото е, че той никога не игра за друг клуб до оттеглянето си от футбола през 2017 г. С „вълците" Тоти спечели титлата в серия А през 2001 г., както и две купи на Италия.

След това Тоти беше назначен за технически директор в Рома, но нещата на тази позиция очевидно не са потръгнали. 42-годишният Тоти не е в добри отношения със собственика на клуба Джеймс Палота, въпреки че Палота наскоро му предложи нов договор.

В своето изявление пред пресата Тоти изрази разочарование, че никога не е получил шанс наистина да работи като технически директор в клуба. „Преди всичко е Рома. Трябва да има любов към клуба." каза легендата. „ Президентите си отиват, треньорите си отиват, играчите си отиват, но цветовете остават. Решението да напусна не е мое".

Тоти и Рома се разделят след 30 години

„Те знаеха желанието ми да дам повече на клуба, но никой не поиска това от мен." допълни Тоти „Държаха ме настрана от всичко".

Напускането на толкова знакова фигура със сигурност ще подразни феновете на Рома, защото отборът не върви добре и се провали в шампионата през тази година, като завърши на шесто място.

ОЩЕ ОТ Спорт и здраве

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Неймар напуска ПСЖ?

При добра оферта бразилецът може скоро да напусне Париж

Арестуваха Мишел Платини

Бившият президент на УЕФА е с обвинения в корупция, заради домакинството на Катар на следващото световно първенство