Турнир по джаги този уикенд

В игрите ще вземат участие и световни шампиони

Ивайло Александров 13 ноември 2019

Джагите са универсална любов. Независимо дали гледаш футбол по телевизията или сам ходиш да риташ с приятели, дали е в бар или в зала с игри, хване ли те страстта по футбол на маса, рядко те оставя. И това важи и за жени, и за мъже. Затова искаме да те поканим на международен турнир от календара на Световната федерация по футбол на маса (ITSF), организиран от СК "Сторм райдърс" и  Българската федерация по футбол на маса, който ще се проведе от 15 до 17 ноември в София. Турнирът носи името "Niki-Adams Master Series 2019" в памет на бившия председател на Българската Федерация по Футбол на маса, човекът с най-голям принос в развитието на този спорт у нас Николай Николов - Адамса.

Турнир по джаги този уикенд
Николай Николов - Адамса

На турнира вече има регистрирани над  100 състезателя, мъже и жени, от България и чужбина, включително деца за детската дисциплина. Ако искаш и ти да се регистрираш, попълни само тази форма и ще можеш да премериш сили както с други любители на джагите, така и с професионални играчи. 

Jaga
Световният шампион Тони Спредеман (вдясно) на официален мач с Антон Божиков от Storm Riders​​​​​

Сред звездите, които ще присъстват са Тони Спредеман (САЩ) - номер едно в класирането на Световната федерация и Световен шампион от надпреварата в Мурсия, Испания, Томас Хаас (Германия) - номер 2  в света , финалист на световното първенство на маса Гарландо в Австрия, Бенджамин Щрут (Германия) - номер 6 в света, полуфиналист на световното в Австрия и на Световното първенство в Мурсия на двойки, както и други състезатели от топ 50 на Сверовната федерация по футбол на маса (ITSF). Участие ще вземат и част от българския национален отбор, спечелил златни медали на голямото световно първенство в Мурсия, дивизия 2.

Vesti
Българската шампионка Благовеста Герова

Регистрирани са и около 30 дами, повечето от които са в топ 50 на ITSF. Сред тях са номер едно при жените Сюзън Холошер, полуфиналистка на две световни първенства при жените, световната шампионка на маса Леонхард и трета в световната класация - Благовеста Герова (България). 
Турнирът ще започне в петък, 15 ноември от 18:30 с дисциплините Класик мъже и жени, както и смесени двойки. В събота от 09:00 турнирът продължава с официалните дисциплини Единици мъже квалификации, като елиминациите ще се проведат следобед. В 13:00 започват Единици жени и деца. В неделя от 10:00 започват двойки мъже квалификации и около 14:00 започват елиминациите. Жени двойки започват в 13:00, а деца двойки ще са в 15:00.

Foosball
Българският национален отбор по футбол на маса

Турнирът ще се проведе в София на ул. "Михаил Тенев" 6. Залата се намира в пряката зад "Новотел София". За информация можеш да следиш събитието във Facebook.

ОЩЕ ОТ Спорт и здраве

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Младост има нов модерен фитнес

Pulse Fitness & Spa Mladost отвори врати

Идват Дни на предизвикателствата

15-ото издание с повече локации и гости