Цъкаш видеоигри - свършваш по-бавно!

Откриха странна връзка между гейминга и преждевременната еякулация

03 август 2017

Много е лесно да заклеймиш запалените геймъри като лишени от социални (и сексуални) контакти задръстеняци - но моментално ще те накараме да задраскаш стереотипа... и да хванеш джойстика. Според проучване, публикувано в The Journal of Sexual Medicine, съществува ясно изразена взаимовръзка между видеоигрите и сексуалните възможности, по-конкретно - времето, което можеш да издържиш, преди да експлодираш като Везувий.

Изследването с участието на 396 италиански мъже между 18 и 50-годишна възраст обаче разкрива тревожен извод за запалените играчи - че като цяло либидото им е на по-ниско ниво. "Можем да отчетем, че стресът, породен от видеоигрите, причинява дефицит на сексуално желание. В същото време обаче геймингът провокира стабилно производство на допамин - хормонът, свързван с оргазмите - съответно създава един вид резистентност у играчите", коментират учените.

Цъкаш видеоигри - свършваш по-бавно!

 

Ето какво твърди водещият изследовател Андреа Сансоне: "Видеоигрите могат да бъдат разглеждани като физически упражнения - в умерени количества имат положителен ефект, но при прекаляване стават вредни." И добавя, че един час пред конзолата на ден може да реши проблемите с преждевременната еякулация.

Тоест - включвай плейстейшъна, навивай алармата, мятай се връз любимата, впечатлявай я!

ОЩЕ ОТ Секс и отношения

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Какво можеш да си купиш на цената на един Неймар?

54 емблеми на ЦСКА! (Или достатъчно спагети, че да покриеш цялата Барселона)

Потвърдено! Джошуа в преговори с Пулев за защита на титлата!

Българинът вариант номер едно след изненадващото отказване на Кличко!