Spotify излиза на борсата

Музикалната платформа се оценява на 23 милиарда долара

01 март 2018

Музикалната платформа се оценява на 23 милиарда долара

Платформата за стрийм на музика Spotify подаде документи за вписване на борсата в Ню Йорк. В безпрецедентен ход фирмата плaниpa диpeĸтнo дa пycнe aĸциитe cи зa тъpгoвия - т.e. дa ocъщecтви втopичнo, a нe пъpвичнo пyбличнo пpeдлaгaнe, пpи ĸoeтo тя нямa дa нaбepe дoпълнитeлeн ĸaпитaл.

Spotify излиза на борсата

Вместо да получат нови дялове, акционерите на Spotify ще пуснат дяловете си на пазара. Това ще позволи на ранните инвеститори и служители да продадат акциите си. Британският специалист към MIDiA Research Марк Мълиган твърди, че наблюдаваме компания, която дава възможност на инвеститорите си да си върнат инвестициите, а фирмата да продължи на следващия етап в кариерата си.

Spotify предлага услугата си от 2008 и оттогава има близо 160 милиона потребители месечно, като 71 милиона от тях са с платени регистрации.

Компанията твърди, че миналата година дяловете й в частни транзакции са се продавали между 37, 50 и 125 долара всяка. Тази година не са падали под 132 долара. Така общата цена на дяловете на Spotify се изчислява на 23 милиарда долара.

ОЩЕ ОТ Автомобили

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Новият iPhone ще бъде огромен

Телефоните ще се доближат до размера на iPad Mini

Кога и къде ще играем GTA

Виж евентуалната локация на новия Grand Theft Auto