Завръщане в бъдещето

Купи си първата в света летяща кола

09 март 2018

Купи си първата в света летяща кола

Помниш ли трите епизода на "Завръщане в бъдещето". Две от любимите ни изобретения бяха дрехите, които се напасват според човека и летящите скейтборди и автомобили. И докато за другите неща още ще почакаме, първата в света летяща кола вече е на пазара. И изглежда нелепо.

На същото автоизложение в Женева, където представиха красивата Mazda Vision Coupe, холандската фирма PAL-V показа първия си летящ автомобил. Който далеч не носи гъзарията на летящия DeLorean на Док Браун от филма. По-скоро прилича на триколка с хеликоптерна перка.

https://www.youtube.com/watch?v=KtKFDTtpzZc

Летящият автомобил на PAL-V ще развива скорост от 160 километра в час на път и 180 във въздуха. Може да се издига на над 3 километра височина и да измине 560 километра с един резервоар. Освен това забрави за тарикатските хибриди от филмите за Джеймс Бонд и инспектор Гаджет, в които колите директно сменят шосето с въздуха. Тук ще трябва да го направиш съвсем ръчно и механично, като според производителя това ще отнема 10-ина минути на собственика на возилото.

Автомобилът идва в два модела - Liberty Pioneer Edition и Liberty Sport Edition. Поръчките, направени сега ще пристигнат през 2019. Цените ще са 449 хиляди евро за специалния модел и 299 хиляди евро за спортната версия, като в тези пари влизат и летателни уроци. Най-голямата уловка е, че ти трябва разрешително за пилотиране и достъп до писта.

ОЩЕ ОТ Автомобили

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Кога и къде ще играем GTA

Виж евентуалната локация на новия Grand Theft Auto

Телевизор-хамелеон

Samsung с впечатляваща серия модели за 2018