Батмобилът съществува

И струва милиони

30 март 2018

И струва милиони

Още от "Батман" на Тим Бъртън Брус Уейн си играе с мега яки и скъпи играчки. Естествено, произведени ексклузивно за неговото алтер его Батман. И докато в детските ни спомени си стоят гравирани дизайни на различните батмобили, батмотори, баткоптери и други прилеподобни превозни средства, на пазара излезе високопроходим автомобил, достоен за маскирания герой.

Батмобилът съществува

Само погледни дизайна на този SUV на Karlmann King! Нямаш ли чувството, че всеки момент отделните му компоненти ще започнат да се пренареждат и ще се покажат дулата на различни оръжия, докато Брус Уейн си играе вътре с командното табло? Ако ти се иска да го имаш, ти трябват 1,4 милиона паунда в излишък и бърза реакция, защото за комерсиална цел са пуснати едва няколко бройки.

Дизайнът на автомобила е дело на китайската фирма IAT Automobile Technology, която е наела 1800 души в Европа, за да създаде този звяр. Базата, на която лежи този автомобил е от Ford F-550. Тежи 4,5 тона, а ако искаш пълната бронирана версия, теглото му скача на 6 тона, като това чудовище се захранва от 6,8-литров V10 двигател. Шасито на колата е изградено от карбонови нишки и стомана, а вътрешността му е направо космическа. За пълен комфорт вътре, освен с интериор като от "Седморката на Блейк", ще разполагаш с модерен телевизор, машина за еспресо и хладилник за шампанско. Единственият му недостатък (освен цената, разбира се) е, че максималната му скорост е едва 140 км/ч. Няма как да спасиш Готъм с такаъв охлюв.

ОЩЕ ОТ Автомобили

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Смарт чорапи? Вече има и такова нещо

Обуй си мозък и не му мисли

Космически лукс

Хотел около земната орбита е отворен за резервации