Samsung първи със сгъваем телефон

Ще успее ли корейската фирма да изпревари Apple

18 октомври 2018

Ще успее ли корейската фирма да изпревари Apple

От много време Apple обявиха, че ще пуснат на пазара сгъваем смартфон. Но наскоро изпълнителният директор на Samsung Ди Джей Кох заяви пред CNBC, че е време фирмата да изкара сгъваемо устройство. Според слуховете, това ще се случи до края на годината, но повече информация засега липсва.

Кох твърди, че дори и при сгънат екран, ще можеш да използваш повече от функционалностите на смартфона си. "Но наложи ли се да сърфираш в мрежата или да разгледаш нещо, ще ти се наложи да го разтвориш. Тогава обаче какви са предимствата му, сравнен с таблет например? Всяко устройство и всяка иновация трябва да имат смислено приложение за клиента. Така че да може когато нашият клиент отвори смартфона си, да си каже: "Аха, ето защо Samsung са го направили!", допълва Кох, като намеква, че повече подробности за функционалността на устройството ще бъдат разкрити през ноември.

Samsung първи със сгъваем телефон

Според това, което знаем досега, телефонът със сгъваем екран ще бъде с големина около седем инча и ще се свива в средата, като визуално ще напомня портфейл. Освен това се предвижда при сгънат режим, част от екрана да играе ролята на допълнителен дисплей, който да те информира за съобщения и входящи обаждания.

ОЩЕ ОТ Автомобили

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Ще стане ли телевизията интерактивна?

Netflix сливат филмите с видео игрите

Идва Титаник 2

И не говорим за филма, а за кораба