Google навлиза на пазара за игри

Игрите ще бъдат стриймвани от онлайн платформата Dubbed Stadia, което ще премахне необходимостта от даунлоуд, ъпдейти и инсталирания

Бизнесът с видео игри към момента е по-доходоносен от филмовия и музикалния. Предвид за какви милиарди от приходи става дума, не е изненада, че американският технологичен гигант Google планира да навлезе в бранша и дори да го промени леко.

През тази година Google ще реализират на пазара собствена онлайн гейминг платформа, която да се конкурира  с Xbox One на Microsoft, PlayStation 4 на Sony и Nintendo Switch на Nintendo.  

Платформата ще се нарича Dubbed Stadia и ще дава възможност на играча с едно натискане на бутона да играе на телевизор, таблет, компютър, лаптоп, мобилен телефон или друго устройство, свързано с интернет. Всичко ще бъде стриймвано, което ще премахне необходимостта от даунлоуд, ъпдейти и инсталирания.

Google навлиза на пазара за игри

Google разработват и собствен джойстик, сврзан с WiFi с бутон за Google Assistant, бутон за save и за share. Другата добра новина е, че потребителите ще могат да ползват своите джойстици от конзоли на други производители.

Повече информация за Dubbed Stadia ще се разбере през юни на Game Developers Conference в Сан Франциско.

ОЩЕ ОТ Автомобили

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Поглед в бъдещето

Френската компания Lazareth ще представи първия мотор, който се трансформира в летателен апарат

Проблемите на Huawei продължават

Британски правителствен съвет с директни критики към китайския технологичен гигант