Проблемите на Huawei продължават

Британски правителствен съвет с директни критики към китайския технологичен гигант

Китайската технологична компания Huawei продължава да затъва в обвинения, заради пропуски в сигурността на своите телефони. За първи път обаче технологичният гигант получи толкова директни упреци.

Заключението на публикуван в четвъртък доклад от британски правителствен съвет, наблюдаващ мониторинга на Huawei, е , че  технологията на компанията „значително повишават риска за британските оператори". В доклада се казва още, че китайският гигант нито е оправил пропуските в сигурността на мобилното си мрежово оборудване, нито изглежда способен да се справи с нови технически проблеми.

Проблемите на Huawei продължават

Софтуерът на Huawei е подложен на усилена международна критика, заради съмненията, че системата на компанията може да бъде използвана от китайските власти за шпионаж. Първо САЩ започна атаката по тази линия, а в последствие Австралия забрани оборудването на Huawei .

На този етап Еврокомисията няма единно становище и дава възможност на всяка европейска държава сама да прецени как да реагира в този случай.

ОЩЕ ОТ Автомобили

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Google навлиза на пазара за игри

Игрите ще бъдат стриймвани от онлайн платформата Dubbed Stadia, което ще премахне необходимостта от даунлоуд, ъпдейти и инсталирания

Ретрото отново на мода

Ретро вълната е налице и в гейминга, а новата конзола Sega Genesis Mini ще те върне в добрите стари времена