Не си купувай смартфон без тези 5 възможности

Постъпи разумно и инвестирай правилно парите си, когато дойде време за нов телефон

1. Оптималният размер
Каквото и да си говорим, смартфоните спряха да растат, малко след 6-инчовия диагонал на екрана. Това е и оптималният размер на мъжка ръка, за да боравиш удобно, като максимумът при големите ръце е 6,5’. При дамите комфортен диагонал е около 5,5’. Намери твоя максимум.

2. Добър екран
Тук ключови са два параметъра: Висока резолюция, поне 1080х1920 пиксела, за да се наслаждаваш на детайлна картина, особено важна при снимки и видео и OLED технология. Последната превъзхожда LCD с по-контрастен образ и по-ниска консумация, което удължава живота на батерията.

3. Голяма батерия
Максимата е колкото повече – толкова повече. 3000 mAh е минимумът, а при някои нови модели капацитетът достигат над 4000 mAh, което гарантира близо 2 дни живот без зарядно при нормална употреба. Бързото зареждане също е важно. За пример ще посочим, че 45W зарядно при някои модели зарежда 50% от батерията за около 40 минути.

4. Най-добрата камера
Не се лъжи по броя мегапиксели, а виж снимки направени с телефона. Новите модели вече имат по 3, 4, даже и 6 задни камери, които правят всяка снимка по-добра, независимо дали е на тъмно или се движиш. Ако си купуваш нов смартфон основно за снимки, избери такъв, който има и ултраширок обектив и телефото с поне 2х оптично приближение.

5. Гаранция и поддръжка
Традиционно пренебрегваме грижата за смартфоните след покупката им. Не се подвеждай по онлайн покупки от чужбина на китайски марки, които на практика нямат поддръжка в България, а заложи на доказан бранд, който има официален сервиз в страната ни. Това ще ти спести много главоболия, а ако планираш покупка на висок клас смартфон, разгледай и предложенията за застраховка срещу кражба или счупване на устройството.

Кой е точният модел смартфон за теб можеш да научиш в новия брой на списание HiComm.

Не си купувай смартфон без тези 5 възможности

 

ОЩЕ ОТ Спорт и здраве

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Бъдещето е тук

Виж как десетина робота SpotMini дърпат цял камион без проблеми

Луда надпревара за космоса

Virgin Galactic може да осъществи първия полет за космически туристи още през тази година