Луда надпревара за космоса

Virgin Galactic може да осъществи първия полет за космически туристи още през тази година

Надпреварата за космически туризъм доближава тази мечта все повече до реалността. Компаниите на Илон Мъск, Джеф Безос и Ричард Брансън влагат огромни средства в разработване на технология, която ще може да качи най-платежоспособните туристи в орбита и въпросът вече не е дали, а кога това ще започне да се случва.

Луда надпревара за космоса

Компанията на Ричард Брансън Virgin Galactic планира да осъществи първия си туристически полет в орбита през тази година. Самият Брансън разкри че пробният полет ще бъде извършен от експерименталната база в Калифорния до централата на компанията  "Spaceport America" в Ню Мексико. Първите истински полети могат да започнат още през тази година, но все още е необходимо да бъдат извършени допълнителни тестове на технологията.

Космическата машина на Брансън се казва SpaceShipTwo и прилича на самолет. Тя ще бъде изведена със совалка на 13716 метра във височина и след това на собствен ход ще се изкачи на още 80 километра в космоса. Накрая SpaceShipTwo ще се спусне на земята и ще кацне на площадката в Ню Мексико.

dfdfdds

Около 600 души вече са се записали във Virgin Galactic за едно 90-минутно пътуване из орбита, а цената на билета е 250 хил. долара. В програмата има предвидени 10 минути в космическата безтегловност, преди завръщане на Земята. Всеки един от космическите туристи ще се подготвя 2 дни в базата на Virgin Galactic.

ОЩЕ ОТ Автомобили

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Не си купувай смартфон без тези 5 възможности

Постъпи разумно и инвестирай правилно парите си, когато дойде време за нов телефон

Тръмп обяви извънредно положение

Президентът забрани на частните американски компании да използват чужди технологии, заради заплаха за националната сигурност