Пощенските камиони се управляват сами

Днес Американската пощенска служба за първи път пусна самоуправляващи се камиони, които да разнасят писмата

Американската пощенска служба  вече е в крак с времето и днес пусна за първи път самоуправляващи се камиони, които да занесат писмата от един град до друг и обратно.

Институцията е наела старъп компанията TuSimple да създаде технологията, а камионите Peterbilt са направени по поръчка. Тестването на системата ще бъде изпробвано в следващите две седмици, а днес камионите с писмата ще направят по 5 самостоятелни курса между градовете Финикс и Денвър. По време на експеримента инженер на TuSimple ще бъде на седалката до шофьорското място, за да следи за правилното изпълнение на процеса.

Пощенските камиони се управляват сами

С този ход Американските пощи искат да станат по-модерни, по-екологични и по-ефикасни. Всяка година службата плаща около 4 млрд. долара, като по-голямата част от тези разходи се дължат на факта, че има все по-малко шофьори, които искат все повече пари.

Това е първият случай в историята на Американските пощи, когато държавата сключва договор с независим доставчик за по-дългосрочна услуга. Въпреки това, договорът на TuSimple ще бъде удължен, едва след като пробният период на самоуправляващите се камиони бъде завършен успешно.

ОЩЕ ОТ Автомобили

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Тръмп обяви извънредно положение

Президентът забрани на частните американски компании да използват чужди технологии, заради заплаха за националната сигурност

Великобритания статира своята 5G мрежа

Британският мобилен оператор EE обяви, че мрежата ще осигури по-висока скорост и качество на връзката