Half-Life се завръща

Виж първо видео от геймплея на Half-Life: Alyx

Ивайло Александров 22 ноември 2019

Гейм феновете със сигурност са вече във възторг от новината за завръщането на легендарната sci-fi, first person shooter игра Half-Life. Вчера излезе и първо видео с откъси от геймплея и изглежда зашеметяващо. Което обаче означава, че ако искаш да я играеш на компютъра си, освен задължителните очила за виртуална реалност (играта е разработена специално за VR), ще трябва и доста да подсилиш машината си. Изискванията на Half-Life: Alyx включват VR очила, четириядрен Core i5 процесор или по-добър, GTX 1060 или по-мощна видеокарта с 6GB видео рам и поне 12GB операционна памет.

Half-Life се завръща

С Аликс сме се срещали във всички части на Half-Life 2. Действието в новата игра се развива между Half-Life и Half-Life 2 и проследява приключенията на Аликс Ванс и баща й Илай Ванс, докато се борят с извънземни нашественици на земята. Програмистът на производителите Valve Дейвид Спайрър казва за играта, че не е странична история, нито спин оф, ами следващата част от вселената на Half-Life и ще е с дължина като Half-Life 2. Освен това съветва: "Макар и да се развива преди събитията в Half-Life 2", препоръчваме ти да изиграеш отново Half-Life 2: Episode 2 преди да посегнеш към Half-Life: Alyx. Ще ти стане ясно по време на играта защо."

От Valve обещават, че ако има интерес към играта, тя ще получи своите продължения. Сега феновете най-сетне ще отдъхнат и 12 години по-късно може би ще разберат какво се случва с Гордън Фрийман и Аликс. Играта излиза през март 2020.

ОЩЕ ОТ Автомобили

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Google Maps става социална мрежа?

Нова характеристика на приложението ти помага да комуникираш с други потребители

Силов играч

Harley Davidson запазва мускулите си и на ток