Тотална свързаност

Huawei показана новите си 5G продукти, част от стратегията „Seamless AI Life"

25 февруари 2020

 

Потребителското подразделение на Huawei - Consumer Business Group (CBG), организира виртуално събитие в Барселона, откъдето предаде обявяването на серия от нови 5G продукти и демонстрира модерните възможности на своята екосистема, покриваща всички сценарии на използването й от крайния потребител. Ключовите новообявени продукти са: HUAWEI Mate Xs, еволюция на сгъваемото устройство от ново поколение, отличаващо се с върхови постижения в хардуерно и софтуерно отношение; HUAWEI MatePad Pro 5G, флагмански таблет за пълноценно потребителско изживяване във всички сценарии; HUAWEI Wi-Fi AX3 и HUAWEI 5G CPE Pro 2, две решения за високоскоростна свързаност, базирани на стандарта Wi-Fi 6+. Huawei представи също и обновена гама лаптопи HUAWEI MateBook. Захранвани от десето поколение процесори Intel® Core™ и работещи под управлението на операционна система Windows, новите FullView лаптопи обещават революция в мобилните офиси с революционни функции като Huawei Share и Multi-screen Collaboration.

Тотална свързаност

 

 

За Huawei потребителското изживяване винаги е било приоритет номер едно. В тази връзка, компанията посвещава последните 10 години на развиването на т. нар. "1+8+N” екосистема. Нейната спойка са Huawei Share и Huawei HiLink, които са мостовете, свързващи всички устройства в един общ организъм, благодарение на който потребителят получава холистично, цялостно и богато изживяване. Освен иновациите на хардуерния фронт, Huawei продължава изграждането на екосистемата Huawei Mobile Services (HMS), която е достъпна за крайния потребител през HUAWEI AppGallery.

Тъй като хардуерната и софтуерната платформа за всички сценарии работят в хармония, Huawei е в състояние да осигури на потребителите качествено изживяване, където информацията е споделена между свързаните устройства по естествен, ненатоварващ потребителя начин, независимо от сценария на работа.

х10

Следващата стъпка в еволюцията на сгъваемите устройства бе показана в лицето на HUAWEI Mate Xs. Шедьовър, гарантиращ усъвършенствано потребителско изживяване с нов гъвкав дисплей, произведен от нови материали и с нова панта, издигаща на ново ниво емблематичния Falcon Wing дизайн. Базиран на собствения чипсет на Huawei - 5G SoC Kirin 990 5G, HUAWEI Mate Xs олицетворява пълен ъпгрейд с усъвършенствани комуникационни възможности по отношение на мобилния изкуствен интелект и 5G. Четворната Leica SuperSensing камера бележи нова премиера в HUAWEI Mate Xs. Съставена от 40MP SuperSensing камера, 16MP широкоъгълна камера, 8MP телефото камера и сензор за 3D дълбочина на полето, мощната Leica система се възползва от сгъваемата архитектура като играе ролята едновременно на предна и задна камера, което е голямо удобство в различни ситуации.

 

В Seamless AI Life стратегията на Huawei, ключова роля играят решенията за свързаност като Wi-Fi рутери, устройства за достъп до широколентов интернет (customer-premise equipment - CPE), и други комуникационни модули, които свързват 1+8+N екосистемата в сигурна, интуитивна и бързо работеща среда от гледна точка на потребителя.

Като лидер в 5G технологиите, Huawei е и един от главните герои в оформянето на стандарта Wi-Fi 6. В момента работната група за IEEE 802.11ax стандартите включва 5 технически експерти от Huawei, един от които е неин настоящ председател. С внесени 260 предложения в работната група – което представлява 15% от всички внесени предложения за Wi-Fi 6 (802.11ax), Huawei е втората по принос компания в този общ за индустрията проект. Huawei разработва Wi-Fi 6+, на база на стандарта Wi-Fi 6. Wi-Fi 6+ поддържа честота на сигнала и 160MHz и уникална динамична технология за този вид честоти, с което постига качествено нови Wi-Fi скорости и покритие на сигнала. В рамките на виртуалното събитие, Huawei обяви чипсетите Gigahome 650 и Kirin W650, които са най-новите Wi-Fi 6+ чипсети съответно за рутери и смартфони. Новата серия HUAWEI Wi-Fi AX3 е базирана на чипсета Gigahome 650, осигуряващ двубандова работа при скорост 3000Mbps. При използване с Huawei устройство, което също поддържа Wi-Fi 6+, рутерите HUAWEI Wi-Fi AX3 рутерите осигуряват по-високи скорости и по-голямо покритие от Wi-Fi 6 рутерите.

Huawei обяви също HUAWEI 5G CPE Pro 2, нов Wi-Fi 6+CPE, с 30% по-компактен от своя предшественик. Други значими ъпгрейди са поддръжката на до единадесет 5G ленти и ексклузивната за Huawei технология Super Uplink, която значително подобрява скоростите на качване и латентността.

 

х8

MatePad Pro 5G е проектиран да бъде важна входяща точка към екосистемата на Huawei и да работи в синергия със смартфоните, носимите и другите видове потребителски устройства на Huawei. Той играе важна роля във функцията Multi-screen Collaboration, позволяваща естествена работа на две устройства едновременно.

HUAWEI MatePad Pro 5G идва с 10.8-инчов HD дисплей с поддръжка на кино-гамата DCI-P3. С ултратънка рамка, той има най-високото в света съотношение екран-към-тяло за таблет – 90%. Вграден в ултралекото му тяло, Kirin 990 5G поддържа 5G свързаност с висока производителност и енергийна ефективност.

Благодарение на EMUI10, HUAWEI MatePad Pro може да се свързва с други смартфони чрез функцията Huawei Share Multi-Screen Collaboration. След установяване на връзката, потребителите могат да навигират и управляват и двете устройства от дисплея на таблета.

 

Multi-screen Collaboration позволява още drag-and-drop трансфер на файлове между смартфони и таблети. Споделянето на периферни устройства от своя страна позволява на потребителите да пишат на смартфона, използвайки клавиатурата на таблета, да си пускат музика от смартфона на говорителите на таблета и т. н. HUAWEI MatePad Pro 5G поддържа Multi-Window за показване на до 3 приложения едновременно, а App Multiplier показва едно и също приложение в два прозореца, което разкрива нови възможности за работа и нови предимства на пейзажната ориентация на дисплея.

 

HUAWEI MatePad Pro 5G може да се използва и с HUAWEI M-Pencil, който поддържа 4096 нива на натиск за естествено и интуитивно писане. HUAWEI Notepad поддържа стилуса на Huawei и позволява нови начини да разгърнете креативността си.

По време на събитието бяха показани и нови модели HUAWEI MateBook лаптопи. Надграденият HUAWEI MateBook X Pro се захранва от десето поколение Intel Core прецесори. Наличен в нов Emerald Green цвят, най-новият премиум лаптоп запазва емблематичния FullView Display дизайн със съотношение екран към тяло от 91%. Междувременно, новата HUAWEI MateBook D серия е ориентирана към по-младите потребители, като предлага иновативно смарт изживяване в дизайн, в синхрон с наложения от цялата HUAWEI MateBook серия стил.

За да осигури все по-богато, интелигентно и интуитивно изживяване с устройствата на Huawei, компанията постепенно отваря своята екосистема чип-устройство-облак за разработчиците по света, посредством Huawei Mobile Services – HMS. HMS е ключов компонент в Seamless AI Life стратегията на компанията за смарт изживяване във всички възможни сценарии. В ядрото й стои HMS Core, вече в своята четвърта итерация, която представлява колекция от софтуерни инструменти, разработени за партньорите на Huawei и разработчиците на приложения. На база на тях те могат да създават уникални нови сценарии, пълноценни изживявания, базирани на пълния потенциал на хардуерните и софтуерните възможности на устройствата на Huawei. Чрез интегриране на HMS в своите приложения, с HMS Core 4.0, разработчиците могат бързо да оползотворят капацитета на Huawei устройствата като HiAI, разпределените технологии и функциите на камерата, като ги интегрират в своите приложения и предоставят качествено изживяване на крайните потребители.

х1

HUAWEI AppGallery предлага още Quick Apps – иновативна форма на приложения за устройствата от 5G ерата. Базирани на стандарти в индустрията, Quick Apps не изискват инсталиране и използват минимално количество системна памет. Потребителите могат да кликнат на тези приложения и да се радват на гладка интеракция с тях и красиви интерфейси, аналогично на традиционните приложения. Това е бързо растяща категория приложения. В момента в AppGallery са налични над 1700 Quick Apps.

Освен върху създаването на нови приложения, Huawei активно се фокусира и върху популярните вече в света приложения, за да състави качествена селекция, обогатяваща потребителското изживяване. За да защити потребителите си от зловредни приложения, Huawei е пионер в разработването на пълен цикъл от мерки за сигурност, включително верификация на истинското име на разработчика, 4-стъпков процес на одобряване на приложението, защита при изтегляне и инсталиране, както и превантивен механизъм за гарантиране на безопасната работа на приложението.

ОЩЕ ОТ Автомобили

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Google обединява приложения

Gmail, Drive и Hangouts под една шапка

Самурай Джак става видео игра

Samurai Jack: Battle Through Time излиза през лятото