Как да пестиш батерията на мобилния?

Дори да си на червено, нищо не е загубено. Но забрави за Фейсбук!

12 декември 2017

Дори да си на червено, нищо не е загубено

 

На всеки се е случвало - излизаш от вкъщи и с ужас установяваш, че батерията на телефона ти пада. Паникьосваш се, отчаяно търсиш кабел и място, където да го включиш, закъсняваш или направо пропускаш важни срещи. А истината е, че с няколко елементарни трика можеш да спестиш достатъчно от енергията й.

За начало - изключи wi-fi функцията. Когато не си на място, където автоматично се връзваш към мрежата, телефонът ти хаби много пот и усилия, за да открие свободна такава. Обикновено това е невъзможно. Друг телефонен кръвопиец е GPS-ът, който смуче на воля от ценните ти запаси, както и неговите ненаситни братовчеди - Bluetooth и NFC. Резни им претенциите на секундата.

Добре знаеш, че осветяването на екрана също точи много батерия, но сме убедени, че не си направил нищо по въпроса. Просто постави телефона си на auto режим или ръчно елиминирай излишния блясък. Хитър трик е и да намалиш секундите, в които екранът остава осветен, след като си престанал да го използваш. Избери най-кратката опция, защото всяка секунда ти е ценна. Стратегическите ресурси са скъпи!

Регулярно затваряй ненужните апликации - когато са отворени, харчат здраво, макар и да не го усещаш. А какво те интересува, че третият братовчед на стринка ти днес има рожден ден? Зарежи нотификациите, особено ако вибрират или ти съобщават със звук, че си ги получил. Въобще избери между звънене и вибрации само едното - комбинацията ненужно натоварва горката батерия. Ако пък си го настроил на режим "без звук", бъди мъж до край и избери летателен режим. Така никой няма да те тормози, ти ще решаваш с кого да се свържеш. Кой пол командва на тази планета?

Не забравяй и редовно да актуализираш апликациите - по принцип новите версии се разработват така, че да харчат по-малко. Добре е обаче да го правиш, когато телефонът ти е напълно зареден или се зарежда в момента.

 

ОЩЕ ОТ Спорт и здраве

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Най-полезните тайни на айфона ти!

Щото и той е човек, и той тайни пази!

Летяща чиния?! Не - новият офис на Apple!

Ето тук ще мъдрят любимите ти скъпи джаджи