Февруарският Esquire вече е на пазара

Esquire: Животът е кино

23 февруари 2018

Esquire: Животът е кино

В навечерието на Oскарите, новият февруарски брой на българския Esquire минава под знака на седмото изкуство. На корицата е Гари Олдман – инстинктивният гений, усърден хамелеон, способен да се слее напълно със своя герой и един от най-добрите актьори на своето поколение. Esquire хвърля поглед назад към най-запомнящите се роли на Олдман и се опитва да си отговори на въпроса как ролята на Уинстън Чърчил в „Най-мрачният час“ се оказа поантата на пълната с възходи и падения кариера на актьора. Филмовата тема продължава с истинската история на сериала „Breaking Bad“, разказана от неговите създатели и главни действащи лица. Малко преди началото на дългоочаквания втори сезон на „Западен свят“ на HBO Esquire улавя в крачка, както доброто момче от сериала Джими Симпсън за няколко нагледни урока как да внесем цвят в традиционно монохромния мъжки гардероб, така и тайното (секси) оръжие на „Блейд Рънър 2049“ Ана де Армас за секси фотосесия.

Февруарският Esquire вече е на пазара

Голямото интервю в броя е с автора на парчето „Кекс“ Константин Трендафилов. Пародийното хитче с припева „Защото снощи правих кекс“ е това, с което го свързват повечето българи между 4 и 74 в момента, но изкушените от новата българска литература (сред които е и екипът на Esquire) го познават като автор на стихосбирката „За кого се сещаш, когато се сещаш за някого?“ и романа „Затворисърце“. Трендафилов говори за интереса си към хип-хопа, диското и самоиронията, които в комплект „раждат“ алтер егото му Папи Ханс – „дивия персонаж, който седи стаен дълбоко във всеки от нас, но рядко имаме смелостта да го изведем навън и да го запознаем с околните“.

Този месец Esquire запознава читателите си и с илюстратора Дидо Пешев, който успя да постави своето малко дизайнерско студио Bare Hands Society на световната карта с най-големите имена в дизайна на плакати и мърчандайз за рокендрол групи. Пешев вече работи за легенди на хеви жанра като прясно получилите „Грами“ в категорията “Best Metal Performance” Mastodon, Gojira и The Dilinger Escape Plan.

В броя има още интервюта с режисьора на „Отбивки“ и „Потомците“ Аликзандър Пейн и с Джон Бернтал от „Наказателят“, чийто живот извън снимачната площадка, както се оказва, също прилича на екшън филм. Не забравяй да ни следиш и във Facebook.

Февруарският брой на Esquire е на пазара от 23.02. 

ОЩЕ ОТ Новият брой

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Прекалено тесен ли ти е костюмът?

Или защо толкова много мъже изглеждат като наденички

Esquire 36 вече е на пазара

Търси новия ни брой от днес