Star Wars парк отваря в Дисниленд

Тематичният атракцион се открива догодина

09 март 2018

Тематичният атракцион се открива догодина

В една далечна галактика на име Калифорния ще се открие първият тематичен увеселителен парк по "Междузвездни войни". А сега гигантът Дисни ни предлага първи кадри от проекта.

Star Wars парк отваря в Дисниленд

Ако от дете си влюбен във филмите на Джордж Лукас и си прекарвал немалко имагинерни битки с лазерни мечове, докато прелиташ из различни кътчета на галактиката от космическия кораб, маскиран като обърнато с краката нагоре кресло в хола и винаги си мечтал да се озовеш във вселената на "Междузвездни войни", "Star Wars" паркът е точно за теб. Той отваря врати през 2019 в огромния увеселителен парк Дисниленд в Анахайм, Калифорния. Атракционът ще бъде и най-мащабното разширение на парк на Дисни в историята на компанията и ще се разполага на 14 акра.

https://www.youtube.com/watch?v=PWz-2p83shY

Паркът ще бъде реплика на пейзажите от планетата Бату, която е в гъза на галактическата география и авторите тематично са нарекли атракциона "Ръба на Галактиката". Ако ровиш в паметта си къде точно се споменава Бату във филмите, недей. Просто не съществува там. Измислената локация е вдъхновена обаче от реално съществуващи на нашата планета места като Мароко и Истанбул.

Атракционът ще включва забавления като бягство от войници на Първия ред и полет с Хилядолетния Сокол. А това ще бъде само началото, защото от Дисни планират да отворят подобен парк и в Дисни Уърлд във Флорида, като този път ще включат и хотел към него.

ОЩЕ ОТ Кино и ТВ

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Áга

Филмът заслужено напълни Зала 1 на НДК

Първи трейлър на новия Fantastic Beasts

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald излиза наесен