Уволниха барист за подигравка с клиент

Служител в американски клон на Starbucks е наказан за безпардонно поведение

06 юли 2018

Служител в американски клон на Starbucks е наказан за безпардонно поведение

Барист в американски клон на Starbucks е бил уволнен за недостойно поведение с клиент, който заеквал. Тан Лекуиджит, студент от Филаделфия, обяснява как неговият приятел Сам станал обект на подигравка заради говорен дефект.

"Приятелят ми Сам, който заеква силно, заекна името си, докато си поръчваше кафе в Starbucks", пише студентът във Facebook. "Добре С-с-с-сам, каза баристът". Когато клиентът получил кафето си, с почуда видял, че името му е написано на чашката с три пъти буквата "s".

Уволниха барист за подигравка с клиент

Сам се оплакал директно на Отдела за обслужване на клиенти на веригата, като изпратил и-мейл. Първоначалната реакция на компанията обаче изненадала Сам. Те му се извинили в електронно писмо и му предложили ваучер за 5 долара. А след това се погрижили постът на Тан Лекуиджит да изчезне от страницата им във Facebook. Тан обаче публикувал снимката на чашата с обидния стикер, която веднага станала вайръл. Впоследствие от Starbucks излязли с официална позиция и се извинили публично на Сам, като потвърдили, че злобният барист вече не работи за веригата.

ОЩЕ ОТ Общество и политика

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Екзекутираха Шоко Асахара

Смъртната му присъда е изпълнена днес

Легенда за меча

Що е то историческа фехтовка и как се практикува и преподава у нас*