Леонардо ди Каприо е бръмбар

Новооткрита буболечка е кръстена на актьора

02 май 2018

Новооткрита буболечка е кръстена на актьора

Дълги години Леонардо ди Каприо се бореше за една титла – престижният Оскар. Откакто го получи за ролята си в „Завръщането”, вече го припознава не само светът на изкуството, но и този на… буболечките.

Учени наскоро откриха непознат до момента на науката вид бръмбари. Буболечката е намерена във водопад на остров Борнео и е дребничко животинче, дълго едва 3мм и широко 1,5мм. И официалното му име е Grouvellinus leonardodicaprioi. Името на бръмбара е дадено от служител в Центъра за проучвания в басейна на остров Малиуу, според фондация Taxon, която обучава граждани да помагат на специалисти в откриването и идентифицирането на нови видове.

Леонардо ди Каприо е бръмбар

Причината името на ди Каприо да бъде избрано е съвсем естествена – неговата фондация Leonardo DiCaprio Foundation до момента е дала над 80 милиона долара за различни еко и зелени каузи. Интересното е, че не за пръв път името на актьора е дадено на представител на животинското царство. Миналата година паяк, открит в Доминиканската република беше кръстен Spintharus leonardodicaprioi.

ОЩЕ ОТ Интервюта

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Тери Пратчет на 70

Казват, че целият живот на човек минава пред очите му преди да умре. Вярно е, нарича се "живот"

Фес - скритата перла на Мароко

Най-интересният град в Мароко предлага спиращи дъха панорамни гледки, незабравими късчета история и убийствено вкусна съвременна и класическа кухня