Отиде си Антъни Бурдейн

ТВ кулинарят почина на 61

08 юни 2018

ТВ кулинарят почина на 61

От CNN днес съобщиха, че любимият на милиони зрители техен кулинарен водещ и изтъкнат шеф Антъни Бурдейн е починал на 61-годишна възраст. Според предварителната информация, става въпрос за самоубийство. По време на смъртта си, Бордейн е бил във Франция, където е работил върху епизод от предаването "Parts Unknown". Неговият приятел и колега от Франция Ерик Рипер е открил тялото му в хотелската му стая днес сутринта.

Отиде си Антъни Бурдейн

Антъни Бурдейн над две десетилетия обикаля света и се потапя в културата на различни държави, показвайки условията, в които живее местното население. От телевизията разпространиха следното съобщение: "С огромна тъга искаме да потвърдим смъртта на нашия приятел и колега Антъни Бурдейн. Любовта му към приключенията, новите приятелства, добрите храни и напитки и изключителните му истории го превърнаха в неповторим разказвач. Талантът му винаги ни е изумявал и ще ни липсва страшно много. Мислите и молитвите ни са с дъщеря му и семейството му в този така труден момент."

Ние ще си позволим да цитираме нашата читателка Лора Петрова, която написа във Facebook: "Чичко Бурдейн, който ни научи, че храната не е нужно да се сервира на бели покривки от лъснати сервитьори. Чичко Бурдейн, който ни научи, че и най-заврените места на земята са страхотни. Чичко Бурдейн, който ни научи, че не е нужно да си гнусната пача Кристиан Амапур, за да си страхотен журналист. Чичко Бурдейн, който ни научи, че не е нужно да си завършил Vassar College, за да пишеш. Чичко Бурдейн, който ни научи, че телОто ни не е храм, а увеселителен парк. Чичко Бурдейн, който ни научи, че не е нужно да сме любезни, когато насрещната страна дрънка адови глупости. Чичко Бурдейн, който ни научи, че не е страшно да къркаш пукница с местните отрепки в местната кръчма, ако ще това да е на 7000 километра от вкъщи." Светът загуби много голям талант и човек.

ОЩЕ ОТ Общество и политика

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Лято с полъх на студена война

Футболният терен като военен фронт

Почина Румен Петков

Майсторът на анимацията ни напусна на 70 години