Първа глоба за шофиране напушен в Канада

Запасите от канабис в страната намаляват скоростно

23 октомври 2018

Запасите от канабис в страната намаляват скоростно

Вече знаеш, че миналата сряда Канада легализира употребата на марихуана в страната за лица над 18 години (в някои области възрастта е 19). Сред забраните обаче с пълна сила важи тази за шофиране под въздействие на трева. На канадската полиция Й трябваше точно един час след официалното декриминализиране на марихуаната, за да издаде първи акт на напушен шофьор.

Първа глоба за шофиране напушен в Канада

Законът влезе в сила точно в полунощ между вторник и сряда. В 1 сутринта полицията на Уинипег е спряла нарушител, който шофира под въздействие на марихуана. Освен това количеството канабис, открито в шофьора със сигурност е придобито нелегално, тъй като нито един от магазините за легална продажба на трева не е бил отворен по времето на срещата му с канадските катаджии.

В други новини от Канада, разбираме, че в еуфорията от легализирането на марихуаната и последвалите масови покупки на трева от легалните търговци, количеството законен канабис в страната светкавично е намаляло до критичен минимум. Само в Квебек са направени над 42 хиляди поръчки и покупки за един ден.

ОЩЕ ОТ Четива

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Срязаният Banksy

"Трябваше да се нареже докрай"

Звезди на показ

Известните личности през 70-те