В Токио си имат музей на паразитите

Гледай и настръхвай

Японците са други хора. Поредното доказателство идва от Токио, където има музей, посветен на науката на паразитите. Разходката из Музея на паразитологията Мегуро те кара да се почувстваш сякаш нещо пъпли по(д) кожата ти, но е и адски интересно. 

Мегуро е единственият музей в света, посветен на паразитите и макар и да е доста далече от центъра на Токио, има голяма притегателна сила за туристи от цял свят.

В Токио си имат музей на паразитите

Основан е през 1953 от д-р Сатору Камегаи и е разположен на два етажа. В музея посетителите научават за разнообразието от паразити и техния жизнен цикъл. Библиотеката му съдържа 60 хиляди вида паразити, като 300 от тях са във витрините за публика. Там се съхраняват и над 50 хиляди документа и 6 хиляди книги по паразитология.

Приземният етаж на музея съдържа основно карти с регионите на страната и какви паразити се срещат из тях. Има и стъклени витрини, в които са показани различни видове паразити, които покосяват животни.

Паразити

Горе обаче нещата стават доста по-лични. Там са изложени паразитите, които нападат човешки същества. Отблъскващи фотографии показват как паразити използват човешкото тяло като домакин, органите му се деформират и набъбват от съществата, които буквално ги изяждат живи. Един от най-стряскащите експонати е тенията с рекордна дължина от 8,8 метра.

Паразити

На излизане можеш да минеш през магазина за сувенири и да си вземеш ключодържател под формата на глист или истински паразит, вграден в акрил. Какъвто и подарък да вземеш оттам, със сигурност ще е сред най-оригиналните неща, които си подарявал.

Снимки Guilhem Vellut

ОЩЕ ОТ Интервюта

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Предизвикателството "Florida man"

Виж с какво е влязъл в новините някой от Флорида на рождения ти ден

Списание InGlobo се завърна

Парти в клуб City Stage на 29 март и събра множество приятели на InGlobo по случай завръщането на изданието