Вегетарианка стана касапин след телешки бургер

Запознай се с австралийката Тами Джонас, която държи месарски магазин и ферма

Ивайло Александров 31 октомври 2019

Случаите, в които по здравословни причини или от морални подбуди (често и двете) хора прегръщат вегетарианството са толкова много, че няма смисъл да ги изреждаме. Попаднахме обаче на любопитната история на 49-годишната Тами Джонас от Австралия, която след повече от 30 години вегетарианство, днес не само яде месо, но и го продава.

Вегетарианка стана касапин след телешки бургер

Историята е следната. Живеещата във Виктория, Австралия Тами спира да консумира месо, когато в края на 70-те прочита книга за нехуманните условия, в които се отглеждат животни за месо. След десетилетия на вегетарианство, Тами е бременна с третото си дете, когато развива анемия. Един ден, докато е на работа й прилошава и тя решава да изяде един сочен телешки бургер. Веднага се почувства по-добре и се консултира с лекар. По съвет на докторите тя започва да яде червено месо веднъж седмично по време на цялата си бременност.

"Започнах да ям говеждо и агнешко по време на бременноста, а няколко години по-късно опитах отново свинско. Никога не съм приемала за неморално убиването на животно за храна - наясно съм с мястото на човека в хранителната верига. Това, което винаги ме е притеснявало е жестокостта към животните, които се отглеждат за храна. Фактът, че стоят затворени наблъскани в тесни пространства и никога не излизат навън."

Tammi

Днес Тами и съпругът й държат малка ферма за животни и изкарват хляба си като продават месо от свободно отглеждани животни. Фокусът им е върху етичното отношение към животните и грижите за тях. "Пътят ми от безразсъден консуматор на индустриални храни, през вегетарианец, до етичен месояд ме доведе до фермерството. Сега отглеждаме прасета и отговаряме за чистото месо в кухнята на около 80 домакинства." Jonai Farms and Meatsmiths е на пазара в Австралия вече 8 години.

ОЩЕ ОТ Четива

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Белгийската спортистка Марика Вервурт прие смъртта

Многократната медалистка в параолимпийски дисциплини се обърна към евтаназията

Кой е твоят човек?

9 специални мъже на 1 сцена разказват историята на успеха си