Хулиган на работа

Хлапето, което надраска училищна стена и го наеха за декоратор

Ивайло Александров 06 ноември 2019

Запознай се с Джо. Не, не е Ugly Kid Joe, даже е симпатяга. Но и страшен пакостник. 9-годишният Джо Уейл неведнъж е бил наказван в училище за това, че драска по стените. Само че рисунките му демонстрирали явния талант на хлапето и родителите му решили да го изпратят на следучилищни занимания по рисуване.

Хулиган на работа

По време на класовете по рисуване скиците на малкия Джо привлякли вниманието на учителя му и той публикувал в Instagram някои от рисунките на момчето. Те хванали окото на управителите на ресторат "Number 4" в Шрусбъри, Англия и поканили невръстния талант да изрисува стените на залата на ресторанта. На малкия художник му отнело 12 часа, за да завърши задачата.

Doodle Boy

Джо, който днес се подписва като The Doodle Boy има собствени Instagram страница и уебсайт със същото име. Хлапето дори дава съвети към родители: "Поощрявайте децата си да преследват страстта и мечтите си - ако проявят склонност към някакво изкуство или спорт, проверете във вашия район за курсове или групи по съответната дисциплина." Джо има късмет, че родителите му, въпреки наказанията в училище, вярват в таланта му и го подкрепят в заниманията му.

ОЩЕ ОТ Четива

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Кой е твоят човек?

9 специални мъже на 1 сцена разказват историята на успеха си

В "Спящата красавица" имало секс

Оригиналната приказка е доста по-мрачна от познатата ни