Почина Lil Bub

Популярната в интернет котка страдаше от костно заболяване

Ивайло Александров 03 декември 2019

След като по-рано тази година светът изгуби може би най-известната си котка Grumpy Cat, в самия й край изпращаме още една популярна котка - Lil Bub. Дребното коте почина на 8-годишна възраст в събота срещу неделя, след като от години страдаше от прогресивно задълбочаваща се инфекция на костите, причинена от генетичната й обремененост. Собственикът на Lil Bub Майк Бридавски споделя, че дребосъчето е починало кротко в съня си, като нищо в изминалия ден преди това, не е подсказвало, че е в самия край на жизнения си път.

 

This is my first photo with BUB next our last photo together. On the morning of Sunday, December 1st 2019 we lost the...

Posted by Lil Bub on Monday, December 2, 2019

Lil Bub е родена като изтърсак в котилото и страда от генетична мутация, известна като котешки нанизъм (буквално котка-джудже). Освен това липсата й на зъби карат езичето й да виси постоянно извън устата, което създаде харизматичния й, вечно изплезен образ. През годините, трупайки интернет популярност, котката се превръща в обект на интерес от различни организации и кампании, които се опитват да научат повече за генните мутации. Известността на Lil Bub помага на собствениците й и организациите, които използват образа й, да съберат и дарят над 700 хиляди долара за животни в нужда.

ОЩЕ ОТ Интервюта

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Спокойната сила

Джорджо Армани в Япония

Последна бира

Умиращ мъж поиска да изпие една бира със синовете си