Кой е Папи Ханс

Константин Трендафилов за хумористичния си образ, но и за много други неща

26 февруари 2018

Константин Трендафилов за хумористичния си образ, но и за много други неща

Колко творчество ражда един творчески директор в рекламна компания, че да издава стихосбирки, роман, а вече и един от най-гледаните музикални видеоклипове, правени в последните години? Явно достатъчно. Срещнахме се с Константин Трендафилов или Папи Ханс - човекът зад вселенския хит "Кекс".

ESQUIRE: Умишлено ли избра точно „Кекс” да е първата ти песен изобщо или се получи от само себе си? Константин Трендафилов: По малко и от двете. Първоначално бях планирал да пусна друго парче, като в момента даже не съм сигурен, че то въобще ще излезе. Но докато работихме по него, ни хрумна тази идея и тя се разгърна буквално за пет минути. Решаващият момент беше, когато бях на обяд с нашите, с които се събираме така всяка събота, и им го пуснах, за да го тествам на по-възрастни хора. Слушахме и други идеи, по които работехме и те на всичко реагираха доста уклончиво. Но когато чуха „Кекс”, веднага скочиха и казаха: „Леле, това е готов хит! Задължително трябва да го пуснеш.”

[caption id="attachment_14814" align="aligncenter" width="1280"]

Кой е Папи Ханс
Фотография Антония Гласкова
, Пост-процес София Зашева[/caption]

ESQ: Притесняваш ли се, че сега, след „Кекс”, към теб има определено очакване и ще трябва тепърва да докажеш, че можеш да правиш и по-сериозни парчета? КТ: Нямаш идея колко! (смее се) Непрекъснато си задавам въпроса „как ще се приемат нещата ми оттук насетне?”. Това е голямото предизвикателство. С еднакво удоволствие правя и забавни, но и меланхолични или по-романтични неща. Не съм си казвал, че ей сега ще бъда като рапъра Лил Дики, който е изцяло хумористичен образ. Или че само ще разплаквам хората. Социалният натиск стои пред мен под някаква форма. Чувал съм въпроси дали следващото ми парче ще се казва „Баничка”, дали ще е някаква глупост или ще е в тотално различна посока. Хората обаче не бяха фактор нито когато създадох „Кекс”, нито когато съм творил каквото и да е друго, така че не мисля и сега да се съобразявам. Няма верен ход, ако тръгна да оправдавам очаквания. Имам един принцип - ако ми звучи добре, това е.

https://www.youtube.com/watch?v=e1HrZAuIzKU

ESQ: Когато споменаваш „Кекс”, говориш в множествено число. Кои са хората зад парчето? КТ: Аз и Папи Ханс (смее се). Двамата с Искрен Тончев-Искрата сме. В момента работим по следващото парче с него. Той е продуцент, прави бийтовете и музиката, а аз текстовете. То това ни събра - каза ми, че отдавна си търси някой, който да му пише текстове, а пък аз от години си търсех човек, който да ми прави музика. Така че се получи чудесно съвпадение. Оказа се, че имаме много сходни вкусове за музиката и се разбираме отлично. Даже първоначално мислехме да пуснем „Кекс” заедно, с общо име, което обаче май щеше да изглежда доста хомо (смее се).

ESQ: Ще остане ли като твой псевдоним, с който правиш музика? КТ: Все още да. Първоначално мислех да го убия, но си казах, че така или иначе съм започнал, поне да довърша образа.

Пълното интервю ще намериш във февруарския брой на Esquire, вече на пазара.

ОЩЕ ОТ Интервюта

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Сър Пол Маккартни за ESQUIRE!

Най-легендарният жив музикант - за амбицията, мотивацията, пенсията... И за някакви си Бийтълс!

Дидо Пешев от Bare Hands Society

На една ръка разстояние от мечтите