Kaкво научих: Кайли Миноуг

Все така ослепителна и на 50, Кайли споделя

14 август 2018

Все така ослепителна и на 50, Кайли споделя

Започнах млада, без никакъв опит в музикалната индустрия. Но бях много известна покрай сериала „Съседи“. И това беше някак странно.

Помня как снимахме видеото за “Can't Get You Out of My Head”. Бяхме се скупчили около един монитор и просто си казахме (шепне): „Господи, наистина е добро“. Да накараш всичко да работи в хармония и така да се превърне в нещо по-голямо от съставните си части – за това ти трябва много късмет.

Моята майка ми призна, че е практикувала трансцендентална медитация по времето на моето раждане. Помислих си: „Е, това през 1968-а някак си звучи смислено“.

Когато получих ролята в „Съседи“, в цялата къща имаше само един телефон. Приех обаждането и вкъщи нямаше никой друг освен мен. Мисля, че го отпразнувахме с кучето.

Гостувах на Принс в Минеаполис. Той беше сравнително нормален, но и достатъчно луд. Ако беше напълно нормален, би било странно.

[caption id="attachment_17592" align="aligncenter" width="767"]

Kaкво научих: Кайли Миноуг
HyperFocal: 0[/caption]

Не съм отгледана и възпитана в някаква религия. Вярвам в човечността, в хората и в това, че съществува по-висше ниво на съзнание.

Не знам откъде идва склонността ми да се правя на клоун. Един приятел се шегува, че съм като ходещ лунапарк. Той казва: „О-хо, лунапаркът работи, всички влакчета и виенското колело се движат по график“. Когато обаче лунапаркът е затворен, забавата спира.

Мисля, че покрай #MeToo ще ми задават по-малко въпроси oтносно възрастта ми. (Смее се.) Знам, че сексизмът и предразсъдъците относно възрастта няма да си отидат така лесно от шоубизнеса, но колко трябва да си тъп, за да не можеш да измислиш нещо по-интересно, за което да си говорим.

Приличам на майка си.  Направо сме като две капки вода. От нея наследих умението си да се движа по сцената, тя беше танцьорка. Пеенето обаче не е от нея – тя не може да вземе дори една вярна нота.

По време на турнето “Fever” излизах на сцената върху подвижна платформа в костюм на киборг. Техник зад сцената трябваше да натисне бутон, за да освободи панелите, които обхващаха бедрата, гърдите и маската пред лицето ми. Една нощ системата блокира и бях в капан. Помислих си: „Това е като от филма за Spinal Tap, май щесе наложи просто да си ме приберат обратно“. Но имаше резервен вариант: излезе танцьор в подходящо облекло и ме освободи от доспехите, за да се добера до микрофона. Публиката не разбра нищо.

Сигурна съм, че моят бизнес нюх идва от татко. Когато подписвам договор, внимавам всичко да е изпипано до най-малкия детайл.

Дължа кариерата си на „Брилянтин“. Като деца с брат ми Брандън и сестра ми Дани се опитвахме да пресъздадем цялата хореография на филма. Аз исках да бъда Оливия Нютън-Джон, логично. Години по-късно сестра ми игра Бети Рицо по време на турнето “Grease the Musical”. Това е най-важното, което трябва да знаете за нас. Аз съм блондинката, а тя е тъмната корава мацка. (Смее се)

Новият албум на Кайли “Golden” е на пазара

Photo courtesy of Shore Fire Media

ОЩЕ ОТ Интервюта

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Време за промени

Д-р Йордан Йорданов за мисията на пластично-възстановителната и естетичната хирургия

Бенисио дел Торо

Портрет от натура