Кит Харингтън

Мъж за пример

Зад избуялата брада на Джон Сноу  – суровия романтик от "Игра на тронове”, се крие истински британски джентълмен, който се облича класически, уважава жените и има различен парфюм за всеки етап от живота.

Когато се спомене името на Кит Харингтън, инстинктивно се сещаме за Джон Сноу от "Игра на тронове”, но едната личност не се припокрива с другата и Кит държи да уточни, че героят му от сериала не се прибира с него вкъщи, когато светлините на снимачната площадка угаснат. Благодарение на световния успех на сериала Кит се е превърнал в международна звезда, печелейки престижни отличия като Young Hollywood Awards през 2013 и Gold Derby TV Awards през 2016; ухажван е от модни къщи, от значими режисьори, от шефовете на лондонски театри, става и лице на "The One for Men” – новия парфюм на Dolce & Gabbana. По време на снимките за „Игра на тронове” успява да срещне и любовта на живота си – актрисата Роуз Лесли, с която се засичат на снимачната площадка на фентъзи сериала на HBO, който стартира през вече далечната 2011. Но нека се върнем една крачка назад. Кой е Кит Харингтън? Роден е през 1986, учил е актьорско майсторство в Central School of Speech and Drama в Лондон. Син е на книжар и актриса, но във вените му тече и известно количество благородническа кръв, въпреки че никога не говори за това и не иска да изтъква заслугите на предците си (сред които, твърди се, са един философ и ученият, изобретил системата за пускане на вода в тоалетната).

Кит Харингтън
Син блейзър и тишърт Dolce & Gabanna

След дипломирането си през 2008 Харингтън веднага се явява на прослушване за ролята, която скоро ще го направи известен – Джон Сноу, незаконния син на лорд Едард Старк. След като заснема пилотния епизод на сериала, Харингтън си пуска дълга коса и брада, за да изглежда по-мъжествено и първично. "Игра на тронове” е базиран на фентъзи романите на Джордж Р.Р. Мартин и дебютира през 2011, като бързо печели множество верни до гроб  фенове. През 2015 героят на Харингтън умира (което потапя в скръб повечето зрители), за да възкръсне през 2016, годината, в която за пръв път е номиниран за наградата „Еми". Сагата приключва със своя осмия сезон, който ще тръгне по HBO на 14 април. За британския актьор най-сетне е време за нови вълнуващи проекти. Когато не е в роля, Кит е просто приятен млад мъж, за когото обаче бързо ти става пределно ясно, че притежава класата на джентълмените от едни отдавна отминали времена. Гласът му е със спокоен, но категоричен тембър, а маниерите – безупречни.

Къде свършва Джон Сноу и започва Кит Харингтън?
Никога не съм се чувствал, сякаш съм се превърнал в Джон Сноу. Има ясна граница между нас, но очевидно има и прилики. Джон е добър човек, благороден дух, който в крайна сметка се стреми към равновесие и спокойствие, точно като мен. Независимо от това, ако играеш една роля в продължение на девет години, трябва да направиш така, че да не останеш завинаги заклещен в нея.

Ти и той все пак се влюбихте в една и съща жена. Как се случи това?
По време на трите седмици, прекарани в Исландия, когато снимахме втория сезон, Джон загуби репутацията си на суров герой и се влюби в Игрит (актрисата Роуз Лесли, за която Харингтън се ожени през юни 2018-а – бел.ред.), същото се случи и с мен. Северното сияние свърши останалата част от работата (смее се).

ОЩЕ ОТ Интервюта

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Усещане за суперзвезда

След трънлив и неравен път, Рита Ора е готова да се завърне на върха

GusGus звучи мистериозно

Исландската банда живее и диша музика и идва отново в София