Актьорът Юлиян Петров: Искам смело да се хвърля в непознатото

Виж какво сподели българският актьор в едно интервю за пиесата „Камъни в джобовете", импровизацията на сцената и какво е сам да си организираш представленията

Пиесата „Камъни в джобовете" е истинско предизвикателство от самото начало и сам ще се убедиш в това. На първо място в нея има цели 14 персонажа, които са изиграни само от двама актьори - Юлиян Петров и Александър Хаджиангелов. 

Юлиян Петров се превъплъщава в половината герои в тази пиеса, а интервюто му за Esquire разкрива повече за това великанско усилие, както и за това какво е сам да организираш театралните си представления в наши дни.

Актьорът Юлиян Петров: Искам смело да се хвърля в непознатото
Юлиян Петров

Как се запознахте с Александър Хаджиангелов и кога решихте, че искате сами да поставите пиеса?

С Александър се познаваме от 10 години. Когато кандидатствах в НАТФИЗ, за пръв път се проведоха „предварителни” кандидат-студентски  изпити в края на май, явих се и ме приеха, след което цяло лято живях в неговата стая в Студентски град. Оттогава като, че ли винаги сме били заедно - от 29-и блок, докато бяхме в Академията, през Младежкия, до това заедно да създадем нещо независимо! Идеята да създадем свое представление беше съвсем „между другото” подхвърлена в 9-та гримьорна на Младежки театър, преди да се реализира наистина.

Имаше ли конкретен повод да решите да действате сами или решението дойде с натрупване?

Решението не дойде без натрупвания, разбира се, защото това е нещо, което искахме да ни се случи от много време. Интересен факт е, че след това и двамата поотделно ни поканиха  да играем в представления извън театъра (Младежкия), съответно Александър в Благоевград, аз - в Русе! Сякаш само си го предизвикахме!

Разкажете повече за какво става дума в "Камъни в джобовете".

Две момчета, които търсят своето място под слънцето! Всички външни обстоятелства обезокуражават тези момчета от желанието те да могат да контролират случващото се около тях, а те искат да бъдат чути и да бъдат забелязани. Да не се пускат по течението! Да не остават в периферията! По всички тези теми, с които се занимава пиесата „Камъни в джобовете” на ирландската драматуржка Мари Джоунс, се покриваме с двамата главни герои. Ние с Александър, както и те, искаме да не оставяме нещата да ни се изплъзнат през пръстите, а смело да се хвърлим в непознатото и да грабим с шепи. Желанието за живот и за случване се покрива с нашето желание да предизвикаме себе си с нещо, което не сме подозирали, че може да ни се случи!

ОЩЕ ОТ Интервюта

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Емил Билярски oт Meszecsinka: Многообразието и единността не си противоречат

Концертът на Meszecsinka е след броени дни, а българският фактор в групата – Емил Билярски даде специално интервю за Esquire

Дмитрий Глуховски: Как ще бъдеш чут, когато мнозина крещят?

Авторът на хитовата трилогия "Метро" специално пред Esquire за новия му аудио-сериал, политиката и реалностите в литературата