Най-скъпият развод в историята

Разводът на най-богатия човек на света Джеф Безос му струва загубата на акции на стойност 35 млрд. долара

Стефан Стефанов 05 април 2019

Джеф и Макензи Безос успяха да запазят по-голямата част от обстоятелствата около развода си в тайна от медиите, но е трудно да скриеш милиардите.

Двойката е заедно от 1993 г. и има 4 деца, а Макензи един от първите служители в компанията Amazon. Семейство Безос се раздели, след като американските жълти медии публикуваха интимни sms-и между Джеф Безос и бившата ТВ водеща Лорън Санчес.

Най-скъпият развод в историята
Бившите съпрузи Безос

Според медиите, Джеф Безос е отстъпил на Макензи 4% от своите 16,3% в компанията, които в монетарна стойност възлизат на около 35 млрд. долара. От своя страна, Макензи му прехвърля своите дялове от вестника Washington Post и компанията за космически пътувания „Blue Origin". Само акциите на Amazon ще направят бившата госпожа Безос третата най-богата жена, а Джеф Безос остава най-богатият човек на света

Предишният най-скъп развод в историята беше от 1999 г. Тогава раздялата между арт дилъра Алек Уайлденстийн и съпругата му Джоселин беше на стойност 3, 8 млрд. долара.

ОЩЕ ОТ Наука

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Нездравословното хранене е по-опасно от тютюнопушенето

Ново американско изследване показва също, че липсата на плодове и зеленчуци в диетата е причина за повече смъртни случаи от консумацията на нездравословна храна

Арестуваха Джулиън Асандж

Еквадорското правителство предаде основателя на WikiLeaks на британската полиция в Лондон и той е бил отведен за разпит