Арестуваха фалшивия Клуни

Тайландски съд ще повдигне обвинение срещу двама италианци, единият се преструвал на холивудската звезда, за да започне моден бранд

В Италия неслучайно наричат Франческо Галдели и Ваня Гофи „Бони и Клайд" – двамата са една от най-колоритните двойки измамници от последните години.

През 2010 г. те откриват модна марка в Милано, а пред инвеститори и клиенти Галдели се представя за холивудския актьор Джордж Клуни. Целта на представлението е за кратко време марката да генерира приходи, а двамата измамници да изчезнат бързо, преди да бъдат разкрити. Това не се случва, защото самият Клуни отива в Италия да свидетелства срещу Галдели и Гофи и се налага двамата да избягат от правосъдието, като се укрият в чужбина.

Арестуваха фалшивия Клуни
Кадър от ареста на италианския Джордж Клуни

Двойката е търсена от Интерпол от 2013 г., но беше открита едва тези дни, след съвместна акция на италианската и тайландската полиция. В Тайланд Галдели и Гофи са се препитавали, като са продавали фалшиви часовници Rolex. В Италия ги очаква осемгодишна присъда и глоба от 15 хил. евро за различни измами.

ОЩЕ ОТ Четива

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Наистина 80 дни около света

Нова програма на Airbnb организира околосветско пътуване по подобие на това в книгата на Жул Верн

Тръмп заплаши милиони нелегални с депортация

Американският президент обеща още другата седмица да започне кампания срещу нелегалните имигранти