Тръмп заплаши милиони нелегални с депортация

Американският президент обеща още другата седмица да започне кампания срещу нелегалните имигранти

Въпросът с нелегалните имигранти беше много важна точка в кандидат-президентската кампания на Доналд Тръмп през 2016 г. и изглежда ще бъде основен елемент от кампанията през 2020 г.

Тръмп вече обяви, че ще се кандидатира за втори мандат, а броени дни след това обеща в социалните мрежи, че милиони нелегални имигранти ще бъдат депортирани от САЩ.

Тръмп заплаши милиони нелегални с депортация
Доналд Тръмп

В няколко туита Тръмп обяви, че още от следващата седмица имиграционните власти ще започнат да извеждат от страната  около 1 млн. души, които имат връчени документи за депортация от федерални съдии. „Имигрантите ще бъдат връщани толкова бързо, колкото пристигат" посочи американският президент.

Специалистите обаче посочват, че прилагането на такива политики обикновено не е огласявано, преди те да бъдат проведени. Според хора от администрацията на Тръмп, президентът иска да направи показна акция с масови арести, за да сплаши всички нелегални имигранти, които тепърва искат да стигнат до САЩ.

Тръмп полага големи усилия да спре нелегалния приток на мигранти от Централна и Южна Америка. Съвсем наскоро той принуди под заплаха от икономически санкции мексиканското правителство да започне да спира имигрантите. Гватемала пък ще подпише споразумение, според което всички мигранти ще попълват документите си на място, преди да тръгнат към САЩ.

ОЩЕ ОТ Общество и политика

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Арестуваха фалшивия Клуни

Тайландски съд ще повдигне обвинение срещу двама италианци, единият се преструвал на холивудската звезда, за да започне моден бранд

Островът на безвремието

Норвежки остров иска да отмени часовото време