Харви Уайнстийн е виновен

Чакат го до 28 години затвор

Ивайло Александров 25 февруари 2020

Човекът, заради когото Холивуд стана особено чувствителен на тема за евентуално посегателство към изгряващите актриси, продуцентът Харви Уайнстийн, беше признат за виновен по обвинения за изнасилване и сексуално нападение. Обвиненията могат да доведат до обща присъда от 28 години в затвор.

Харви Уайнстийн е виновен

Журито се изказа вчера сутринта след петдневни заседания. Въпреки че е признат за виновен по две обвинения - криминални сексуални действия първа степен и изнасилване трета степен, обвиненията за изнасилване първа степен и хищническо сексуално посегателство, са му вдигнати. Уайнстийн е признат за виновен, че е принудил насилствено асистентката си за "Топ дизайнер" ("Project Runway") Мириам Хейли да извърши орална любов в апартамента му. Изнасилване трета степен му е присъдено за сексуалното посегателство към изгряващата актриса Джесика Ман. Трета степен изнасилване се отнася за случаи, в които жертвата съзнателно прави секс, когато е на възраст под 17 години, а нападателят е над 21-годишен.

Няколко часа след произнасянето на присъдата, 67-годишният Харви Уайнстийн е бил хоспитализиран, като не се споменават причините, поради които продуцентът е настанен в болница.

ОЩЕ ОТ Интервюта

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Да бъде баня

Кризата с минералните води е бедствие за града, счита арх. Йоши Ямазаки, с когото се срещнахме за да поговорим за каузаат занемарените и рушащи се минерални бани в столицата да се върнат към някогашния си блясък

Eкстаз, кръв, бикове

Благодарение на фотографиите на Ивайло Станев Esquire стана задочен свидетел на екстаза и съспенса на една корида и направи интервю с един от най-известните испански тореадори