Канада легализира марихуаната

Има, разбира се и регулации

19 октомври 2018

Има, разбира се и регулации

"Everybody move to Canada, smoke a lot of pot", пеят американските рокаджии Clutch в парчето "The Mob Goes Wild". Това, за което все повече западни страни се борят, вече е факт и в Канада. Пушенето на марихуана е декриминализирано от сряда, 17 октомври. Разбира се, това не означава, че сега всеки втори канадец ще тръгне по улиците с джойнт в ръка. Но е факт, че в деня на вдигането на законовата забрана върху тревата, в страната отвориха 109 магазина, които продават различни сортове марихуана и необходимите за пушене пособия. Ето какви са и разпорежданията, за да можеш спокойно да си свиеш джойнт в Канада.

[caption id="attachment_18449" align="aligncenter" width="768"]

Канада легализира марихуаната
Младеж пуши трева от бонг на улицата в сряда, когато законът за легализирането на марихуаната е обявен[/caption]

Марихуаната е свободно достъпна само за лица над 18 години, като различните области имат право да въвеждат собствени регулации. Можеш да носиш в себе си до 30 грама сухо вещество (или малко повече, ако още е прясна) и можеш да споделиш също такова количество с други хора над 18 години. Само лицензирани лица могат да продават канабис. И всеки в Канада има право да отглежда до 4 растения за лична употреба, но не и да ги продава. Забранено е и управлението на автомобил под въздействие на марихуана.

Както споменахме, законите имат собствена трактовка в различните области на страната. В някои провинции като Британска Колумбия и Онтарио легалната възраст, за да си купиш марихуана е 19 години. В Ню Брунсуик трева може да се пуши само в частни домове и помещения. Важно е да се знае, че продаването на ястия, които съдържат марихуана като спейс кейкове, е нелегално в цялата страна. Можеш да си готвиш вкъщи, но в лицензираните магазини не могат да се продават. Хубавото е, че независимо дали близо до теб има или няма официален магазин за продажба на канабисни произведения, всеки може да поръча такива онлайн, от цялата страна.

ОЩЕ ОТ Спорт и здраве

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

По-мръсно от тоалетната чиния

Пет предмета, които събират повече микроби от клозета

Нов модерен фитнес център в Младост

Pulse Fitness Mladost отваря врати догодина