Кийт Ричардс спря цигарите

Китаристът научил, че водят до преждевременно стареене

Ивайло Александров 17 февруари 2020

"Трябва да внимаваме какъв свят ще оставим за Кийт Ричардс" е един от най-популярните вицове за легендарния китарист на The Rolling Stones, който се гъбарка с дълголетието му и сценичната му активност, напук на меко казано нездравословния му начин на живот. През декември китаристът, който навремето сам пусна слух, че е изшмъркал праха на кремирания си баща, смесен с кокаин, навърши 76 години. А сега той изненада света, като обяви, че най-сетне е отказал цигарите.

Кийт Ричардс спря цигарите

"Да се откажеш от хероина е ад, но доста кратък ад", разказва Ричардс. "Но цигарите винаги са наоколо - крият се в джоба на якето ти, в колата, в кухнята, в репетиционната - постоянно изскачат. Като са ми под ръка, паля цигара, без даже да се усетя. С Мик (Джагър) се усетихме на последното ни турне, че все още ни е страшен кеф", казва китаристът в скорошно радио интервю. "Искаме да продължим да сме на сцена."

richards

След като през миналата година Кийт Ричардс обяви, че спира да пие "защото вече не ми е забавно", сега музикантът ще скъса и с цигарите. "Знам, че причиняват рак на белия дроб, но не ме притеснява. Щом всичките наркотици досега не са ме убили, надали ще е ракът. Но наскоро научих, че цигарите те състаряват по-бързо." Което ни подсеща за другия ни любим виц: "Създал бог Адам, представил му Ева и му казал:
- Това е жена ти, обичай я и се грижи за нея.
- А този кой е? - попитал Адам.
- А, това е Кийт Ричардс, той си беше тук, когато дойдох."

ОЩЕ ОТ Интервюта

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Езически празници

Зимни костюми в стара Европа

Koй е истинският Джейсън Момоа?

Заклет фен на бирите Guiness, колекционер на мотори, странстващ бизнес-предприемач – Джейсън Момоа гребе с пълни шепи от новопридобитата си интернационална слава. Че кой на негово място не би постъпил по абсолютно същия начин?