Борим есенната депресия с... фетучини а ла Франк Синатра!

Отказваме въглехидратите, ама от утре!

29 октомври 2017

Така или иначе лятото (на плочките и бицепсите) вече приключи, а средностатистическият мъж би трябвало по презумпция да е примирен, че есента и зимата са висококалорични сезони (за които впоследствие си плаща с мощно потене през пролетта). Затова ти предлагаме едно от най-питателните ястия против мразовитата депресия, при това - дело на историческа знаменитост! Рецептата е публикувана в книгата Знаменитите манджи на Синатра: Барбара, Франк и приятели - готварски наръчник с любимите храни на (логично) Франк Синатра, Катрин Хепбърн, Кърк Дъглас и прочие.

http://www.esquire.bg/cacio_e_pepe/

Ако ще спираш с въглехидратите, поне си позволи кулинарна фиеста като за последно!

Съставки (за 3-4 порции):

1 пакет фетучини 1/4 чаена чаша масло 1/2 чаена чаша заквасена сметана 1/4 чаена чаша (плюс 2 супени лъжици) настърган пармезан Сол и черен пипер

Метод:

Свари пастата ал денте, след което изцеди. Докато се вари, приготви соса - като за целта разтопиш маслото в дълбок тиган на слаб огън. Премахни го от котлона и го разбъркай със сметаната и пармезана. Върни на котлона и остави да покъкри. Овкуси със сол и черен пипер, но внимавай да не заври. Добави соса към пастата и покрий за няколко минути. Поръси с остатъка от пармезана и накъсан магданоз и си пусни "Strangers in the Night".

 

Още:

http://www.esquire.bg/dzheymi-olivar-popravya-nay-chestite-ti-greshki-v-kuhnyata/

ОЩЕ ОТ Храна

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Къде любимата ти пържола е най-вкусна?

Универсален наръчник на мъжката мръвка!