Безалкохолната бира носи златни медали

Немският олимпийски отбор е отлично доказателство

21 февруари 2018

Немският олимпийски отбор е отлично доказателство

Хиляда галона (около 4 хиляди литра) безалкохолна бира е откарана до олимпийското селце в Пьонгчанг за немските състезатели. И, имайки предвид нулевия й ефект като напитка за отмора и забавление, надали им служи за празнуване на победите си. Всъщност, оказва се, кехлибареното безалкохолно е част от диетата по време на спортна подготвка на тима. А сега погледни колко златни медала имат германците. Явно работи, нали?

Безалкохолната бира носи златни медали

Не е тайна, че бирата е богата на витамини и минерали, както и на антиоксиданти. Според доктора на олимпийския тим от Германия Йоханес Шер, безалкохолната бира помага на спортистите да се възстановят по-бързо и съответно да тренират по-здраво. Негово лично проучване показало, че по време на маратона в Мюнхен през 2009, спортистите, които пиели редовно безалкохолна бира в седмиците преди и след състезанието, страдали много по-рядко от възпаления и респираторни инфекции от тези, които не приемали напитката. Шер отдава това на антиоксидантите и имуностимулиращите полифеноли в бирата.

Самите спортисти също твърдят, че обичат безалкохолната бира. Например пшеничната такава, която, твърдят, не просто има страхотен вкус, но и е наистина полезна за тялото на активно спортуващите, като освен полезните вещества, има и висока хранителна стойност. Освен това, традициите са си традиции, а в Германия бирата е точно това.

ОЩЕ ОТ Спорт и здраве

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Тренировки, спорт, мотивация

Практики и съвети за спортуващи на Форум Физкултура 2018