Тренировки, спорт, мотивация

Практики и съвети за спортуващи на Форум Физкултура 2018

27 февруари 2018

Практики и съвети за спортуващи на Форум Физкултура 2018

Спортът и физическата култура са важна част от живота на човек. Ако в твоя още не са, може би сега е моментът да се замислиш. А ако имаш твърде много въпроси, преди да започнеш да тренираш или пък спортуваш активно, но търсиш съвети и мнения, Форум Физкултура на 10 март в Sofia Event Center ще ти помогне да намериш отговори и да придобиеш ценни практични знания.

Тренировки, спорт, мотивация

Как да коригираме стойката си, за да спортуваме ефективно? Какви мобилни приложения тип "личен треньор" да използваме? Кои са полезните джаджи за измерване на усилието при спорт? Как да се възстановяваме бързо след травми? Това не са маловажни въпроси, а отговорите им често са свързани с успешното практикуване на спорт. Заниманията с инструктори, спортни професионалисти и кинезитерапевти са важна част от съдържанието на форума за активен начин на живот.

По време на семинарите ще научиш техники за практикуване на упражнения с минимазиран риск от травми, правилната стойка за различните спортове, а за всички, решени да започнат по-активен начин на живот, ще им бъде помогнато да решат към какви упражнения да се насочат и как най-добре да ги практикуват.

Как влияе позицията на тялото върху стави, сухожилия и мускули и какви корекции да направим в ежедневието и по време на бягане и други спортове ще разкаже специалистът Ваня Висарионова. Благодарение на Михайло Николич ще бъдат обсъдени и характеристиките на различни тренировъчни и фитнес направления като – кросфит, високоинтензивна интервална тренировка (HIIT), калистеника, плиометрик и други. Той ще представи и възможностите за изготвяне на персонална програма чрез мобилно приложение.

Ще бъдат представени и някои от последните технологии в спортната метрика. Сред тях е едно най-модерните устройства за измерване на усилието при бягане, за което ще разкаже Димитър Димитров от XCO Sports. Кинезитерапевтът Калин Стоянов пък ще сподели полезен опит за превенцията на спортни травми, като ще обърне специално внимание на бягането, плуването и колоезденето.

Гост лекторите на Форум Физкултура са американският автор на тема фитнес, спортна психология и хранене Мат Фицджералд, британската ултраатлетка и модел Кати Джейн Л'ерпение и избягалият 44 маратона в 44 държави за 44 дни Питър Томсън. Тримата ще представят за пръв път пред българска публика свои мотивиращи истории, ще дадат съвети и ще отговарят на въпроси.

Освен полезни уъркшопи и мотивиращи лекции, всеки участник във "Физкултура" ще получи здравословен обяд, пакет с подаръци и достъп до експо зоната с щандове пред залата. Регистрацията за форума продължава на уебсайта Fizkultura.bg, като цените  варират от 59 до 99 лева в зависимост от деня на записването и има отстъпки при закупуване на повече билети и корпоративни участия. 

ОЩЕ ОТ Спорт и здраве

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Безалкохолната бира носи златни медали

Немският олимпийски отбор е отлично доказателство

10 промени за по-добър живот след 30-те

Какви стъпки да предприемем, за да заковем успешно бъдеще