Търсят се фотографи-авантюристи

Journeyversity събира най-креативните визуални артисти

11 май 2018

Journeyversity събира най-креативните визуални артисти

От няколко години една инициатива събира различни артисти, активисти и фенове на преживяванията на открито под флага на зелена идея. След успешните сесии, в които фотографи, автори и филммейкъри се впускаха в различни предизвикателства от света на адреналиновите спортове, новото издание на Red Bull Journeyversity очаква визуални артисти (фото- и видеографи), със зорки очи и стабилни камери. Те ще станат част от надпреварата Red Bull Moreni Challenge, улавяйки интересните моменти и постиженията на атлетите по природния феномен Морените на Витоша.

Търсят се фотографи-авантюристи

Идеята на Journeyversity е да обучава, като участниците навлизат по-дълбоко в спецификите за отразяване на дадена приключенска дейност или екстремен спорт. В духа на университета, наравно с обучението е и приключението, затова то се провежда в контекста на най-необикновените събития през годините. Състезанието по Витошките морени е единствено по рода си в световен мащаб, което ще направи участниците в Journeyvesity екип, отразяващ неповторимо събитие.

Тазгодишното, осмо издание ще предизвика личности с интерес към фотографията, кратките видеа и фото/видео материалите. Избраните за участие в Journeyversity след кандидатстване и одобрение ще имат възможност да се запознаят със стандартите за видео заснемане и обработка на Red Bull Media House, да станат част от специално организирана приключенска сесия преди състезанието, да реализират самостоятелно създадено от тях съдържание. Платформата предоставя възможност за популяризация на репортажите през каналите на Red Bull.

Срокът за кандидатстване в Red Bull Journeyversity, сесия Moreni Challenge е 18 май. Да не забравяме, че наградният фонд е 2000 лева. Ако искаш да участваш, изпрати свои визуални материали и кратко резюме на redbullcontent.bg@gmail.com. Успех и чакаме да видим страхотни снимки и клипове!

Фотография Венцислав Петров

ОЩЕ ОТ Спорт и здраве

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Пет упражнения за късите ти ръкави

Как да изглеждаш добре в тениска

Надя Младенова

Спортува откакто се помни, може да те насочи отлично във фитнеса и знае колко важна е почивката за добрата форма