Мбапе е истинският шампион

Френският нападател дарява хонорара си от Световното

16 юли 2018

Френският нападател дарява хонорара си от Световното

Вече всички знаем, че новият световен шампион по футбол е Франция. Купата отива при отбора за втори път, точно 20 години след първата титла. Но по-важното е, че французите са шампиони не само в полето на спорта.

Мбапе е истинският шампион

19-годишният нападател Килиан Мбапе не просто вдигна купата с националния си тим снощи. Той показа на целия свят, че е и голям човек, въпреки крехката си още възраст. Миналата година той премина от юношеския отбор на Монако в гиганта Пари Сен Жермен срещу 166 милиона паунда, което го прави един от най-скъпоплатените млади футболисти. Отделно, за всеки мач с националния екип Мбапе получава 20 хиляди евро, плюс голяма премия за златния медал в Русия. Килиан обаче дава всичките си приходи от националния отбор за благотворителност.

"За мен е чест да играя в националния отбор и не мисля, че е редно да ми се плаща за това, че предстаям родината си на футболното игрище", казва младата звезда. Всички пари, които получава с екипа Франция, Мбапе дарява на асоциацията Premiers de Cordees, която помага за спортното развитие на деца с увреждания.

Килиан Мбапе е единственият футболист в националния отбор на Франция, роден след първата световна титла, която страната печели.

ОЩЕ ОТ

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

На полуфинал с Esquire Gentelmen’s Football Club

Истинският джентълмен знае как да гледа футбол в компания.

Сексът я прави щастлива

Вагината страда при продължителна липса на стимулиране