По-мръсно от тоалетната чиния

Пет предмета, които събират повече микроби от клозета

17 октомври 2018

Пет предмета, които събират повече микроби от клозета

Когато те накарат да си представиш нещо мръсно, гадно или заразно, най-често в главата ти изплува тоалетна чиния, нали? Е, най-вероятно не тази у вас, а някой обществен и мръсен клозет. Знаеш ли обаче, че има (много повече от) пет неща, които са по-мръсни от порцелановия трон и пластмасовото му седло? Чети и внимавай!

По-мръсно от тоалетната чиния

Чантички и четки за грим Да, това вероятно не те касае, но е хубаво да го споделиш с половинката си. Когато една дама използва четка за грим, по нея остават частици от мъртвата й кожа и бактериите, които са по нея. Ако я прибере веднага след употреба в чантичката, тя връща там и микробите. И при всяка следваща употреба, в чантичката се натрупват все повече и повече микроби от кожата, която неминуемо се отделя от лицето.

Дъното на сифона на тоалетната

Докато се вманиачаваме по почистването на седалката и порцелановите стени на тоалетната, както и по плочките около нея, рядко се замисляме колко много микроби се събират под сифона на тоалетната, откъдето задължително минават нечистотиите. Помисли добре и се погрижи винаги да почистваш с четката и тази зона.

Смартфоните

Над 75% от хората ползват смартфоните си в тоалетната. Това води до факта, че екранът на телефона ти може да събере повече от 10 пъти повече бактерия от седалката на самата тоалетна. Това включва и прилепчиви бактерии като стафилококите. Така че - освен ръцете си след посещение на самотната стая, почиствай и телефона.

Стените на фурната

Докато готвиш, често части от храната се разплискват, или къкрейки, полепват по стените на фурната. Застоялата по печката храна започва да гние, което води до неприятни миризми и предразположение за развитие на болести. Единственият начин да се спасиш от тази потенциална заплаха е редовното почистване на фурната и печката с препарат.

Филтрите

Много уреди вкъщи имат филтри - пералните, хладилниците, кафемашините, климатиците. В тях се съхраняват нечистотии и отпадъци, които полепват и водят до миризми и могат да отключат и алергии. Внимателно почиствай филтрите на всеки 1-2 месеца.

ОЩЕ ОТ Спорт и здраве

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Полезният сън

В колко часа е важно да си лягаш и ставаш

Канада легализира марихуаната

Има, разбира се и регулации