Сексуалните ориентации, за които не си подозирал!

Можеш ли да обичаш само себе си?

27 декември 2017

Можеш ли да обичаш само себе си?

Ако чуеш израза "Той е моята тиквичка", да знаеш, че това не е просто шегичка, а признание, че съответният мъж или жена е в платонична, но не и в романтична връзка. Тя вече си има име - куиърплатонична връзка и значи, че партньорите не се обичат истински, а просто имат близки емоционални отношения. Обръщат се един към друг именно с "тиквичка". И докато за повечето от нас темата със сексуалната ориентация се дели на три групи: хетеросексуални, хомосексуални и бисексуални, в действителност ситуацията е много, мнооооого по-сложна.

Демисексуалност: Сексуално привличане, което се случва само тогава, когато човек чувства силна емоционална връзка с обекта на любовта си.

Литсексуалност: Привличане, което не изисква от другия да отговори на чувствата ти.

Пансексуалност: Тук спадат хора, които са "слепи" за биологичния пол или сексуалната ориентация на обекта на любовта си. Те могат да бъдат привлечени сексуално и емоционално от жени, мъже, транссексуални, интерсексуални и прочие. Разликата с бисексуалните е в това, че при тях сексуалността се възпроизвежда на базата на пола, докато при пансексуалните - не.

Асексуалност: Говорим за клети хора, които не изпитват никакво сексуално влечение.

Полисексуалност: Привличане към група хора от конкретен пол. Полисексуалният обикновено има и допълнителна сексуална ориентация - например харесва транссексуални.

Автосексуалност: Тук привличането е към самия теб.

Антросексуалност: Термин, с който се дефинират експериментиращи хора, които не са наясно към коя сексуална категория принадлежат, или които не изпитват нужда да се асоциират с някоя.

ОРИГИНАЛНИЯТ МАТЕРИАЛ Е В ESQUIRE.ES

ОЩЕ ОТ

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Науката отсече: Ето кои танци правят жените неустоими!

Пък той не включва хвърляне на салфетки, е*аси!

10 признака, че си провал в леглото!

Не се самозалъгвай, а вземи мерки! Ето как