Всички филми на Тарантино са свързани помежду си! (според самия него)

Гледал си ги стотици пъти, но не си се замислял

11 декември 2017

Малцина са режисьорите, вманиачени до такава степен по препратките, капаните и свързващите нишки във филмите си, както Куентин Тарантино. Той не оставя нищо на случайността - демонстрира го още в една от най-епичните сцени в творчеството си, вечерята с Ума Търман в Криминале. Нейната героиня, Мия Уолъс, разказва за първата си телевизионна изява като актриса. Историята, която описва, обаче е точно същата от Убий Бил: "Героинята ми беше най-опасната жена в света, въоръжена с нож". Хм, доста познато. А между излизането на двете ленти минаха цели девет години. Дали Тарантино не е планирал предварително сюжета или просто е импровизирал на базата на мини историята, разказана от Търман?

Не стига това, ами в същата сцена Уолъс разговаря с Винсънт Вега, който е притежател на същата фамилия като Виктор Вега, от Глутница кучета. Случайност?

Всички филми на Тарантино са свързани помежду си! (според самия него)

Едва ли - по всичко изглежда, че филмите му съжителстват в обща вселена. Обединява ги и друго - измислената марка цигари Red Apple, която доста от персонажите му пушат.

Наскоро самият Куентин си призна в интервю за канадска телевизия, оставяйки света безмълвен: "Всъщност съществуват две отделни вселени. Едната е по-реална и в нея съжителстват повечето герои. Има обаче и друга - тази на филмите. В нея се разиграват От здрач до зори и Убий Бил. Генерално, когато героите от Глутница кучета или Криминале гледат филм или участват в него, е някой от тези".

Тарантино добавя, че има герой, който обединява всички останали, но неговата "самоличност" тепърва ще се изяснява.

 

ОЩЕ ОТ Кино и ТВ

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Крайно некоректно, мистър Бонд!

Няколко прояви на Агент 007, които днешното общество би заклеймило на момента!

Заблудите, в които филмите ни карат да вярваме!

Можеше ли Кейт Уинслет да спаси Лео ди Каприо в Титаник?