Потвърдиха, че Крис Корнел се е самоубил

Музикантът е намерен с колан около врата

19 май 2017

Музикантът е намерен с колан около врата

Това, което светът подозираше, се потвърди - вокалът на легендарните Soundgarden и Audioslave Крис Корнел се е самоубил. Музикантът бе намерен мъртъв в хотелската си стая в Детройт в полунощ на сряда срещу четвъртък, а първоначалното разследване е стигнало до заключението, че сам е сложил край на живота си. Индикации, че е планирал всичко, дойдоха и от начина, по който Корнел завърши последния си концерт наживо часове преди кончината си - с кавър на парчето In My Time of Dying ("Когато умирам") на Led Zeppelin.

"Предвид обстоятелствата и наблюденията, които извършихме, най-вероятно става дума за самоубийство", обяви говорителят на детройската полиция Майкъл Ууди. Първоначалният сигнал за смъртта на Корнел е подаден от негов приятел, който е открил безжизненото му тяло в хотел MGM Grand. Според друг служител на местните органи на реда 52-годишният музикант е намерен с колан, увит около врата. Причините за самоубийството на Корнел засега са неизвестни.

Роденият в Сиатъл Крис Корнел бе една от най-големите фигури в историята на грънджа и алтернативния метъл. Освен на Soundgarden и Audioslave, той бе фронтмен и на друга култова банда - Temple of the Dog.

Виж още: Последното парче, изпълнено от Крис Корнел, е за смъртта

ОЩЕ ОТ Музика

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Последното парче, изпълнено от Крис Корнел, е за смъртта

Сбогувахме се с един от гениите на грънджа

Продава се: частният самолет на Елвис!

Всеки сантиметър е измислен от самия Крал на рокендрола!