Погба изплати 56% от трансфера си!

Триумфът на Юнайтед обезпечи лятото на Моуриньо

25 май 2017

Равносметката - Манчестър Юнайтед победи бебетата на Аякс с 2:0 и добави първи трофей от Лига Европа в богатата си колекция. Най-тъжният финал, игран броени часове след трагедията в "Манчестър Арина", обаче има не само емоционална стойност за клуба, града и мениджъра (Моуриньо продължи стопроцентовата си успеваемост от общо четири сблъсъка за европейски трофеи) - правилата на УЕФА гласят, че златният медалист от турнира получава право за участие в Шампионската лига наесен, което практически осмисли сезона на мултимилионната селекция на Червените дяволи.

Оказва се, че рикошетът след шута на Пол Погба в 18-ата минута (и последвалото му добро представяне, донесло му наградата за играч на мача) гарантира цели 50 милиона лири в касата на клуба - или точно 56,179 процента от платените на Ювентус рекордни 89 млн. паунда за правата на най-скъпия играч в историята на футбола.

Погба изплати 56% от трансфера си!

Какво говорят цифрите? Победата във финала носи на победителя 5,57 млн (в сравнение със "само" три милиончета за Аякс), а приходите от най-комерсиалния турнир се изчисляват на 30 милиона лири повече, отколкото евентуален нов гастрол във второто по сила състезание. Най-интересна обаче е клаузата, заложена в контракта на Юнайтед с Adidas - ако тимът на Моуриньо отново бе пропуснал битките с най-богатите, той щеше да се лиши от една трета от общо 70-те милиона, договорени с немския концерн за спортна екипировка. Или - 21 милиона лири.

Цялата сума излиза на общо 50 милиона, благодарение на които рекордьорът по титли във Висшата лига ще обезпечи трансферното си лято. Както е известно, приоритетът на тима от "Олд Трафърд" е звездата на Атлетико Мадрид Антоан Грисман, намекнал за евентуален свой трансфер след края на сезона.

ОЩЕ ОТ Спорт и здраве

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Тичай, за да живееш!

Два часа и половина на седмица ще ти спечелят мача!

Кой е "най-щадящият" наркотик?

Подлъгващ въпрос - няма такъв! Но по скалата на негативно влияние най-безобиден е...