Колко важно е да закусваш всъщност?

Спри със заблудите и измети тези яйца с бекон!

06 юни 2017

Спри със заблудите и измети тези яйца с бекон!

И ти ли си от тези, които я карат само на кафета до ранния следобед? Е, ще те зарадваме, че това, което причиняваш на организма си, съвсем не е приятно, нито здравословно, нито полезно. Всъщност, ти собственоръчно се унищожаваш отвътре.

Освен липсата на енергия, с която започваш деня, основната вреда от сутрешния глад е генерирането на физическа и умствена умора, както и загубата на концентрация. Сърдечносъдовите болести започват да се развиват, именно когато системно пропускаш храненето в първия час след ставане: докарваш си високо кръвно, холестерол, а оттам пътят до затлъстяването и диабета е съвсем кратък.

Колко важно е да закусваш всъщност?

Колкото и странно да звучи, отказът от закуска те кара да пълнееш. Създава се причинно-следствена връзка: организмът ти недоволства, че му липсва източник на енергия и се опитва да компенсира по време на другите хранения. Така обикновено вечер апетитът ти е зверски, а това е един от най-сериозните фактори за трупането на килца. Метаболизмът ти зацикля и след време вече ти личи по външния вид. Понеже прекарва дълги часове без активност, чревният ти трак започва да дава заето - простата сметка показва, че ако пропуснеш закуската, между последното хранене вечер и първото на следващия ден изминават средно 16 часа, което е твърде много. Освен това, ако си любител на сладкото, губиш ценна възможност да си позволиш някоя глезотийка, чиито калории можеш да изгориш съвсем спокойно в течение на деня.

След всичко това, май е време да преосмислиш хранителния си режим, нали?

ОЩЕ ОТ Спорт и здраве

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Кристиано празнува с нова прическа!

Най-после жълтите къдрици си заминаха

5 лекарства, които канабисът може да замести!

При това без странични ефекти