Модата полудя: Продават фабрично мърляви кецове!

Щото е много трудно да стъпиш на някоя крива пльочка, нали...

26 ноември 2017

Вероятно си чувал за Vetements - марката, за която лудналите по фашън стейтмънтите консуматори твърдят, че хем предефинира жанрове, хем е подривна, хем е хай-енд, хем е лоу-енд, хем е нещо, хем е нищо. Говорим за бранд, способен да ти продаде най-обикновена училищна раница (с логото си върху нея, естествено) за две хиляди лева - и да пусне на пазара тишърт с надпис "Тишърт"... от който да натрупа милиони!

Помниш ли онази тениска на DHL, по която всички си изгубиха акъла, понеже изглеждаше като истинска униформа на DHL (но струваше 200 кинта)? E - това е Vetements!

Но ако смяташ, че онова с жълтата фланелка е най-голямата модна изгъзица, чуй новата хрумка на творческия директор на фирмата Демна Гвасалия - колаборация с Reebok за модел, който (по думите на самата нея) е "генетично модифициран". С най-прости думи - изглежда, като че си два-три пъти си ритал с него на сгурия!

https://www.instagram.com/p/BU8SqiilUKe/

https://www.instagram.com/p/BU4pxTlF0jC/

"Тийзърът" на новата ултра-хипер-гига-модна идея за пръв път се хлъзна в интернет пространството през януари - и грозните, състарени и откровено казано нечистоплътни кецки отведнъж се превърнаха в един от основните трендове на годината.

Колкото и странно да ти звучи, култовият статут на Vetements в модния свят със сигурност означава две неща - а) клошарски изглеждащите маратонки ще се продадат като топъл насъщен, и б) цената им ще бъде умопомрачителна.

Пък ти междувременно спокойно можеш да си износваш старите смрадливки и да твърдиш, че са висша мода!

Оригиналният материал е в Esquire.co.uk

ОЩЕ ОТ Мода

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Виж как заснеха календара на Pirelli за 2018 г.!

Този път стилистиката е от Алиса в страната на чудесата

Ти питаш Google, ние ти отговаряме!

Всичките ти стилови питанки - с детайлни обяснения!