Как да спиш нормално в тая жега?

Триковете, с които ще победиш горещините!

01 юли 2017

Знаем, всички сме на това дережде - толкова ти е горещо и гадно, че няма как да заспиш, колкото и да си уморен. Мозъкът ти се е сварил, потиш се като пор и не можеш да си намериш място. Няма как да спиш на климатик - ще си докараш някоя пневмония, освен че сметката ти за ток ще те разори. Е, не се отчайвай: има спасение! Просто следвай нашите съвети.

Пусни пердетата/щорите. Слънчевата светлина превръща стаята във фурна, ако я оставиш свободно да нахлува през прозореца през целия ден.

Вечеряй леко. Ако се нагрухтиш като прасе преди да си легнеш, метаболизмът ти ще се забави и телесната температура ще се покачи. Съвсем ще се препотиш.

Купи си уред за изсушаване на въздуха. Когато въздухът е сух, жегата е по-поносима.

Вземи горещ душ. Звучи парадоксално, но ако излезеш от банята с по-висока температура от тази наоколо, ще имаш усещането, че си се освежил.

Облечи нещо леко. Не е добре да спиш с памучни материи - ще загреят допълнително тялото ти. Същото важи и за чаршафите.

Пренеси се на най-ниския етаж. Ако живееш в къща на няколко етажа, слез на партера - горещият въздух обикновено стои най-отгоре.

Завий краката си. Човек освобождава топлина основно през скалпа и през ходилата. Ако покриеш едната част, ще попречиш на горещите вълни да се разхождат из цялото ти тяло.

 

ОЩЕ ОТ Спорт и здраве

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Защо никога не трябва да пълниш повторно шишето с вода!

По същата причина, поради която не ближеш тоалетната чиния!

Шаман направил Бенфика шампион!

Порто обвини съперника, че е взел златните медали с магия!