Какво да очакваш от Сезон 7 на Игра на тронове?

Ще стигне ли Зимата до Кралски чертог?

16 юли 2017

Денят дойде! Любимият ти сериал се завръща и докато у нас се молим за малко пощада от жегите - на екрана зимата ще атакува с цялата си ярост. След година очакване, Игра на тронове стартира отново по HBO, а ние ти даваме насоките какво да очакваш в следващите седмици.

ВОЙНАТА

"Щом снегът падне и задуха белият вятър, вълкът-единак умира, но стадото оцелява..." - тази фраза на Санса Старк ни води към основната идея на всеки добър стратег (и към сградата на българския парламент): съединението прави силата. Оформянето на коалиции ще е фундаменталният фактор за победата в "голямата война" за Седемте кралства.

ДЖОН СНОУ

Може би най-важният персонаж в сериала - след като умря, възкръсна и се изправи срещу Белите бродници и дяволския Рамзи Болтън, Сноу се превърна в лидер на клана Старк, заедно със Санса. По всичко изглежда, че към тях ще се присъединят двама от родата, за да ги подкрепят в задаващата се битка: Аря Старк, вървяща на Север, и Бран.

КРЪВНИТЕ СЪЮЗИ

Точно умствените способности на най-малкия Старк, които му помагат да се връща в миналото, дават друг основен жокер: ще разберем каква е връзката между Джон Сноу и Денерис Таргариен, майката на драконите. Дали възможният съюз между тях няма да повлияе на решението на Сноу да поведе Севера в голямата битка?

Още: Церсей в депресия, Игра на тронове я съсипал!

ЮГЪТ

Очевидно неизвестните в зоната в близост до страховитата Стена са много, но и на Юг ще се случват крайно любопитни събития - добре известно ти е, че там е пълно с персонажи, в които никога не трябва да се влюбваш. Защото рано или късно ще те предадат.

ЖЕНИ С ВЛАСТ

Денерис ще играе фундаментална роля в подреждането на пъзела - както сама казва в откъслечните фрази от трейлъра на HBO, тя е родена, за да "властва над Седемте кралства".

ТИРИОН

Майката на драконите вече има на своя страна и черната овца на клана Ланистър - Тирион. Сред най-многопластовите персонажи в сериала, той ще демонстрира неподозирани възможности, включително власт над драконите: най-добрите войници на русата владетелка.

КРАЛИЦАТА МАЙКА

Желязната лейди на Кралски чертог - Церсей Ланистър, хич не смята да се предава. "Врагове от изток, врагове от запад, врагове от юг, врагове от север. Всеки, който ни се противопостави, че бъде унижощен. Ние сме последните Ланистър, единствените, които имат значение" - думите й в трейлъра издават доста за намеренията й.

ВРАГОВЕ НАВСЯКЪДЕ

Церсей и братът-любовник Джейми ще се превърнат в най-големите врагове за всички, които воюват в тази война срещу вечната зима и в която Белите бродници превръщат леда в най-страховитото и мощно оръжие.

ЗИМАТА ИДВА

Епизодите в този сезон ще са седем, а сюжетът отива по-далече от написаното от Джордж Р. Р. Мартин. Снимките са правени в Испания, Исландия и Северна Ирландия, но превъзходството на снежните гледки ще става все по-осезаемо. Зимата ще стигне до Кралски чертог!

Още: 10-те най-еротични сцени от Игра на тронове!

ОЩЕ ОТ Кино и ТВ

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Заповядай в парка на "Междузвездни войни"!

От Дисни обявиха грандиозни планове за новата си атракция!

Картелната война едва сега започва в Наркос!

Ето го първият трейлър на Сезон 3!