Правилата на лятното пиене!

Температурните рекорди не са повод да откажеш всичко свято!

23 юли 2017

Цяла година бачкаш като откачен, за да дойде летният отпуск - няма професионални отговорности, няма крайни срокове и разпенени шефове, има само... дивашка жега? Спокойно - знаем, че нямаш търпение да отмиеш проблемите посредством едно хубаво питие, затова ще успокоим притесненията ти за комбинацията от високи температури и алкохол. Просто следвай правилата ни и всичко ще ти бъде тип-топ!

Та - как да поркаш в топлите дни?

1. Не се насилвай

В смисъл - лятото е сезон на фестивали, сватби, лежерни уикенди и събирания с приятели на въздух. Тоест - все поводи да сграбчиш чашата, нали? Е - важно е да си знаеш лимита! Алкохолът, както знаеш, разширява кръвоносните съдове и може да доведе до сериозни амплитуди в кръвното налягане, респективно - до сърдечни проблеми. Затова препоръчваме максимум 3-4 питиета дневно за мъже и 2-3 за жени. Окей ли си с дозата? Продължаваме!

https://giphy.com/gifs/drinking-gif-381PE51AR6hi0

2. Пий много вода

Ама много, много вода! Алкохолът те дехидратира, съответно може да повлияе кофти на здравословното ти състояние! Водата излиза от тялото ти не само с честите визити до тоалетнатта, а и чрез обилното потене. Единственото решение е да смучеш големи количества вода между питиетата - с това ще се спасиш от опасната дехидратация. Впрочем това правило трябва да се спазва не само в топлите месеци, а и по принцип.

3. Недей да плуваш

Важно е! Гмуркането в морето след няколко чашки е много, много лоша идея - също както и желанието да се "охладиш" във вълните. Алкохолът сериозно влияе на реакциите ти в случай на опасност, тъй че като нищо можеш да се удавиш. Има ли смисъл да уточняваме, че шофирането също е строго забранено?

4. Пий вечер

Тогава е по-прохладно, а липсата на убийственото слънце дори може да ти позволи да сръбнеш малко повече, отколкото през деня.

 

Оригиналният материал е в Esquire.pl

ОЩЕ ОТ Храна

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Нова почерпка от Esquire Bar!

Разкърши сетива с Bellini Twist!

Алилуя! Има облак, от който вали... текила!

Дар от боговете на черния дроб!